לזלף מעט שמן זית על נתח בשר בקר טרי לצלי, לעסות את הבשר ולהוסיף מעט פלפל שחור גרוס ומלח גס מעל הבשר, לטפוח על הבשר ולהדק אל הבשר את התבלינים.
לקצוץ את שיני השום ולשים בקערית לשים: שום קצוץ, שמן זית ואת הסילאן ולערבב
לקחת את התערובת ולמרוח היטב את כל הבשר. לפזר מעט עלי טימין ורוזמרין יבשים ולהדק היטב.
להניח על נייר אפייה שתחתיו נייר כסף.
להוסיף בצדי הבשר בצלי שאלוט וערמונים קלופים, לזלף על הכל עוד קצת שמן זית וסילאן
לעטוף כמו סוכריה ולהכניס לתנור על 150 מעלות למשך שעתיים וחצי.
ליהנות מצלי בקר עסיסי ומגרה כי צלי בקר הוא אחת המנות האהובות והמסורתיות במטבח הישראלי. בין אם מדובר בארוחת שבת משפחתית או באירוע מיוחד, צלי בקר מוכן היטב הוא תמיד בחירה מנצחת.