דף הבית » מתכונים » פרגיות ואורז בסגנון אסייתי בסיר אחד מאת ענת אלישע!

פרגיות ואורז בסגנון אסייתי בסיר אחד מאת ענת אלישע!

  • קטגוריה: עוף
  • סוג מתכון: תבשילי קדרה
  • זמן הכנה
  • דרגת קושיקל

אופן הכנה

  1. מחממים את השמן בסיר ומוסיפים את קוביות הפרגית. מטגנים מכל הצדדים עד הזהבה.
  2. מוסיפים את הבצל, הגזרים, הצימוקים, גרגירי החומוס והתבלינים וממשיכים לטגן תוך ערבוב.
  3. מוסיפים כוסברה
  4. מוסיפים את האורז ומערבבים היטב, שיקבל גם הוא טיגון קצר
  5. מוסיפים את ראש השום ואת המים הרותחים. מערבבים, מכסים את הסיר ומנמיכים להבה למינימום.
  6. מבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות. מכבים את האש, מחכים עוד 10 דקות ומגישים.

 

הרכיבים

 

6-7 חתיכות פרגית

חצי כוס שמן (אפשר שליש, לא פחות)

2 בצלים, קצוצים

3 גזרים, חתוכים לגפרורים

שלושת רבעי כוס צימוקים בהירים

כוס גרגירי חומוס מבושלים (אפשר מהקפאה)

כפית מלאה כמון

כפית שטוחה בהרט, פלפל שחור ומלח.

חצי צרור כוסברה קצוץ

2 כוסות אורז בסמטי, שטוף ומסונן

ראש שום שלם, קטום בקצה

3 וחצי כוסות מים רותחים

5 כפות רוטב צ’ילי קנור

3 כפות טריאקי קנור

2 כפות סויה קנור