כתף טלה בתנור עם ירקות שורש של רותם
- קטגוריה: בקר
- סוג מתכון: משפחתיות/חג
- זמן הכנהכ- 3.5 שעות
- דרגת קושיבינוני
אופן הכנה
- בעזרת סכין חדה מחוררים כ-10 חורים קטנים בבשר. נועצים בהם את שיני השום הקלופות.
- מורחים על השוק: שמן זית, חרדל, פלפל, מלח, טימין ורוזמרין, מעט יין ומעסים היטב את הבשר. משהים בצד לכמה שעות או שאפשר להכניס ללילה למקרר ולהמשיך ביום הארוחה. השוק יספוג את הטעמים.
- בקערה גדולה חותכים את הירקות חיתוך גס. מתבלים במלח, פלפל, שמן זית בנדיבות, יין אדום, סילאן, טימין ורוזמרין קצוצים. מערבבים ומניחים בצד לספיגת הטעמים.
- מחממים תנור לחום גבוה מאוד של כ-230 מעלות. מכסים את השוק בנייר אפייה, ועוטפים ברדיד אלומיניום היטב. מכניסים לתנור ואופים כחצי שעה בחום גבוה, מנמיכים מעט את התנור לכ-200 מעלות וממשיכים בצלייה כחצי שעה עד שעה נוספים. זמני האפייה עשויים להשתנות מתנור לתנור.
- מוציאים את התבנית מהתנור בזהירות, מוסיפים את ירקות השורש שהכנו, יחד עם המרינדה. מכסים שוב באותו אופן וממשיכים לאפות בחום נמוך של כ-170 מעלות כשעה עד שעתיים – תלוי בגודל הנתח ובתנור.עד שהבשר רך ומתפרק בקלות מהעצם והירקות מוכנים. ניתן להוריד את הכיסוי ולצלות כרבע שעה נוספת להשחמת הירקות והנתח.
טיפים להצלחה בהכנת כתף טלה בתנור
- זמן בישול: הקפידו על זמן הבישול כדי לקבל בשר רך, אך לא יותר מדי זמן, אחרת הוא עשוי להתייבש.
- תיבול: ניתן להוסיף למתכון גם תיבול נוסף כמו חרדל או דבש לשדרוג הטעם.
- הגשה: ניתן להגיש את המנה עם ירקות שורש צלויים ורטבים שונים.
כתף טלה בתנור היא מנה מושלמת לארוחה משפחתית או חגיגית. עם מתכון פשוט וטיפים להצלחה, תוכלו להכין את המנה המושלמת שתשאיר את האורחים שלכם מרוצים. אל תהססו לנסות את המתכון ולהתנסות בטעמים שונים – ההצלחה מובטחת!
תוספות מומלצות
סלט ירוק טרי