דף הבית » מתכונים » חמין מנחם מאת ענת אלישע!

חמין מנחם מאת ענת אלישע!

  • קטגוריה: בקר
  • סוג מתכון: משפחתיות/חג
  • זמן הכנה
  • דרגת קושי

אופן הכנה

בסיר יציקה או כל סיר אחר שמותאם לתנור, מחממים שמן ומוסיפים את נתחי הבשר ועצמות המח.

צורבים היטב מכל הצדדים.

מוסיפים לסיר את קוביות תפוחי האדמה, החיטה, ראשי השום , הרסק, הפלפלים ותבלינים.

מוסיפים מים עד לכיסוי מלא של כל המרכיבים ועוד 2 ס׳מ. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית נמוכה כ 45 דק -שעה .

מכניסים לתנור שחומם ל 110 מעלות ל 12 שעות. ( הוא יהיה מוכן לפני אבל לתוצאה מושלמת זה הזמן)

ניתן לבשל על פלטת שבת, לא לשכוח לכסות את הסיר עם כיסוי המיועד לפלטה.

.

לפני ההכנסה לתנור, במידה ונראה שהחיטה ספגה את כל הנוזלים ניתן להוסיף כוס מים רותחים.

אפשר להכין את הסיר מראש ולהכניס במועד הרצוי.

ניתן  להוסיף ביצים לקראת סוף הבידול על הגז.

בתאבון!

הרכיבים

המרכיבים:

800 גרם נתח אסאדו עם עצם חתוך לקוביות

500 גרם נתח אונטריב חתוך לקוביות

2 יח׳ עצמות מח

3-4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים

300-500 גרם חיטה שטופה היטב

2 ראשי שום שלמים

5-6 יח׳ פלפל שאטה חריף שלם

תבלינים:

כף רסק עגבניות

חצי כף כמון,

חצי כפית כורכום

כף גדושה פפריקה מתוקה,

כפית פפריקה חריפה.

כף מלח (לפי טעם אישי)

שליש כוס שמן זית/אחר