מניחים את האוסובוקו על תבנית ממליחים מפלפלים ומכניסים לתנור על חום מקסימלי ל15 דק
משרים את החיטה כחצי שעה במים, מבשלים בסיר עם מים רותחים כ25 דק מסננים
קוצצים בצל מגרדים את הגזרים מערבבים עם החיטה התבלינים ושמן הזית.
חותכים תפוחי אדמה לפלחים שטוחים.
מרפדים את סיר הגחנון בתחתית ובצדדים בנייר אפייה משומן עם שמן זית
מתחילים לסדר : 5 פלחים בקרקעית, מעל את החיטה הצימוקים אוסובוקו תפוחי אדמה ושוב אותה פעולה עד שהסיר מתמלא תשאירו סנטימטר פנוי שהחיטה תוכל להתנפח.
מוסיפים 3 כוסות מים מכסים בנייר אפייה שמים מעליו גם מעט מים סוגרים עם המכסה מכניסים ל40 דק על 180 מעלות , ועוד 11 שעות על 110 מעלות (אמור להצליח גם על פלטת שבת)
בתאבון !!!