דף הבית » מתכונים » נתח טומהוק בבישול ארוך עם תפוח אדמה ירושלמי ושעועית ירוקה

נתח טומהוק בבישול ארוך עם תפוח אדמה ירושלמי ושעועית ירוקה

  • קטגוריה: בקר
  • סוג מתכון: תבשילי קדרה
  • זמן הכנה
  • דרגת קושיבינוני

אופן הכנה

מוציאים את הנתח מהמקרר כשעה לפני הבישול שיגיע לטמפ החדר, כותשים כף זרעי חרדל וכף פלפל 4 העונות, מניחים מעל הנתח, ומוסיפים כף יפה של מלח גס מכל צדדיו,

מכניסים לא מכוסה לתנור שחומם מראש ל220 מעלות ל18 דק, מוציאים מהתנור ומניחים את הנתח  בתוך תבנית , מוסיפים שעועית ירוקה טרייה, 6 תפוא ירושלמי מקולף וחתוך , ושיני שום מ2 ראשים ,מפזרים מעל רבע כוס שמן זית כף מלח גס , וכפית פלפל גרוס, מוסיפים 2 וחצי כוסות מים, מכסים בנייר אפייה ונייר כסף  ומכניסים לתנור  לשעה 180 מעלות אחר כך עוד שעתיים 160 מעלות.

בתאבון!

הרכיבים

נתח טומהוק  קצר עם  2 עצמות או 3 עצמות

קילו שעועית ירוקה טרייה

6 תפוחי אדמה ירושלמי

שיני שום מ2 ראשים

מלח

פלפל גרוס

כף זרעי חרדל צהוב

כף פלפל ארבע העונות

רבע כוס שמן זית