דף הבית » מתכונים » פרגיות ממולאות

פרגיות ממולאות

  • קטגוריה: עוף
  • סוג מתכון: משפחתיות/חג
  • זמן הכנה
  • דרגת קושיבינוני

אופן הכנה

מבשלים את האורז למשך 7 דק (כמו שמכינים אורז רגיל )

מסננים ומניחים שיתקרר .

בינתיים פורסים את הבצל לרצועות ומטגנים עד להזהבה .

קוצצים את כל הירק יחד ומוסיפים לקערה עם האורז והבצל המטוגן , מוסיפים מלח פלפל וכמון ומערבבים הכל יחד .

לוקחים את הכרעיים ללא עצם וממלאים במלית של האורז והעשבי תיבול מגלגלים ומניחים בצד וכך חוזרים על כל הכרעיים .

בסיר עם נייר אפייה שמים טבעות כרישה שחתכנו

מוסיפים את הפטריות מניחים את הכרעיים הממולאות מוסיפים תפוחי אדמה בייבי ומברישים את הכל במרינדה .

עוטפים בנייר אפייה רטוב ומעל זה נייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות למשך שעה ורבע .

לאחר מכן מוציאים את הניירות מהסיר ומחזירים לתנור לשיזוף למשך 15-20 דק .

וזהו מגישים ונהנים מכל ביס

שיהיה בתאבון

הרכיבים

8 יחידות כרעיים למילוי ללא עצם של מעדני גורמה

כוס אורז

צרור פטרוזיליה

חצי צרור כוסברה

10 עלי נענע

2 בצלים גדולים

2 יחידות כרישה

פטריות פורטובלו

פטריות שימגי

 תפוחי אדמה בייבי

מלח  פלפל שחור  וכמון

למרינדה :

שמן זית איכותי

מלח פלפל גס

כף שום כתוש

כף פפריקה מתוקה

כף סויה

כף טריאקי

וכף ירק קצוץ (ממה שהכנו למילוי עם האורז )