רצועות פרגית עוף מוקפצות עם אורז, פטריות ועוד ירקות של הבלוגר עז תלם והשף טום אביב
- קטגוריה: עוף
- סוג מתכון: ארוחות שילדים אוהבים
- זמן הכנה60 דקות
- דרגת קושיקל
אופן הכנה
זמן ההכנה של האורז – כ- 40 דקות, זמן ההכנה של המנה המוקפצת – 20 דקות בהנחה שהאורז כבר מוכן.
מכינים אורז מלא או אורז רגיל לפי טעמכם ומניחים בצד.
מחממים מחבת רחבה או ווק, מוסיפים מעט שמן זית כשהשמן לוהט, מוסיפים את רצועות הפרגית ושמים אותן על תחתית המחבת בשכבה אחידה ואז מדי פעם מערבבים עד שהפרגית נראית עשויה כמעט לגמרי ואז מוציאים לצלחת ומניחים בצלחת בצד. מוסיפים עוד קצת שמן עם צריך, מוסיפים את הירקות מהקשה אל הרך: קודם את רצועות הגזר אח”כ מוסיפים את הפטריות ל-2 2-3 דקות עד שהתרככו. מוסיפים מעט שמן ואת השום והג’ינג’ר ומקפיצים יחד דקה. מוסיפים את האפונה ומערבבים היטב, עושים מקום בפינה של המחבת ומוסיפים את הסויה, הסוכר והחומץ ונותנים לנוזלים הללו קצת לבעבע לאחר הרוטב קצת הצטמצם אחרי שביעבע אנו מוסיפים את הפרגית ואת האורז המלא המוכן ומערבבים היטב במשך כמה דקות, טועמים ואם רוצים מוסיפים עוד סויה, סוכר או חומץ לפי הטעם. מוסיפים את רצועות הבצל הלבנות של הבצל הירוק ומערבבים עוד כדקה. מוסיפים את הבצל הירוק, מערבבים ערבוב אחרון וזה מוכן.
מחלקים את המוקפץ בין צלחות הגשה.
הרכיבים
למוקפץ:
- 300 גרם רצועות פרגיות
- פטריות מסוגים שונים (1 סלסילה סה”כ) – חתוכות לפרוסות
- 1-2 גזרים בגודל בינוני, קלופים וחתוכים לגפרורים
- 2 שיני שום, קצוצות דק או מגוררות
- חתיכה קטנה של שורש ג’ינג’ר, קצוצה
- 1/2 כוס (100 גרם) אפונה קפואה – אין צורך להפשיר
- 1-1.5 כוס אורז מלא מבושל (או כל אורז מבושל אחד)
- 2 גבעולים בצל ירוק, קצוץ דק
- 3-4 כפות שמן זית
- מחבת רחבה
לרוטב:
- 3 כפות רוטב סויה
- 2 כפות סוכר חום
- 1 כף חומץ תפוחים או בלסמי