קציצות בשר ברוטב חמוץ-מתוק של שולה
- קטגוריה: בקר
- סוג מתכון: משפחתיות/חג
- זמן הכנה80 דקות
- דרגת קושיקל-בינוני
אופן הכנה
יש לקצוץ את 2 הבצלים במעבד מזון
בקערה מערבבים היטב את הבשר, הבצל, השמן והתבלינים: כפית מלח, 3/4 כפית פלפל שחור
ו-2 כפות שמן
יוצרים קציצות ומסדרים על תבנית שעליה נייר אפייה
אופים 10-15 דקות בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות
לסיר עמוק מוזגים מעט שמן ומוסיפים 3 כפות סוכר גדושות ומערבבים היטב בשמן עד שהסוכר נמס, מוסיפים כף מיץ לימון, כף פפריקה מתוקה, כף פלפל שחור, רבע כפית מלח ו- 3 כפות רכז העגבניות
מוסיפים 3 כוסות מים רותחים ומבשלים עם מכסה במשך 15 דקות.
מוסיפים את הקציצות לסיר עם הרוטב מביאים לרתיחה ומבשלים
20-25 דקות על אש בינונית.
מוסיפים לסיר עם הרוטב את הפירות היבשים – חופן משמשים וחופן שזיפים ומבשלים עוד 15 דקות
הכנת האורז:
בתור סיר נוסף שמים מעט שמן. שוטפים ומסננים 3 כוסות אורז שהושרו לפני על כל כוס אורז מוסיפים כוס וחצי מים רותחים (סה”כ 4.5 כוסות) ושופכים את האורז ואת המים החמים לסיר. מכסים ומבשלים 20 דקות.
הרכיבים
מרכיבים לקציצות:
- 1 קילו בקר טחון מבשר טרי
- 2 בצלים גדולים
- כפית מלח
- 3/4 כפית פלפל שחור
- 2 כפות שמן קנולה
מרכיבים לרוטב:
- 3 כפות סוכר
- כף מיץ לימון
- כף פפריקה מתוקה
- כף פלפל שחור
- 1/4 כפית מלח
- 3 כפות רכז עגבניות
- 100 גרם משמשים מיובשים
- 100 גרם שזיפים מיובשים
מרכיבים לאורז
3 כוסות אורז לבן