מקפיצים על מחבת לוהטת עם רבע כוס שמן זית את הבצל למספר שניות מוסיפים את הקיט מעורב תוך ערבוב מתמיד, לאחר 3 דק מוסיפים את התבלין ומערבבים היטב במשך 2 דק נוספות עד שהכל מוכן.
אופן הכנה לפיתות :
שמים את הקמח השמרים והסוכר במיקסר עם וו לישה ומפעילים על מהירות נמוכה מספר שניות, מוסיפים את המים בהדרגה ואז את המלח לעוד כ7 דק על מהירות בינונית עד שהבצק רך וגמיש, מכסים לכ40 דק התפחה, לאחר מכן מחלקים לכדורים שווים כ70 גרם כדור, מסדרים בתבנית מקומחת ומכסים לחצי שעה, לוקחים כדור במשטח מקומח מועכים בזהירות ומעבירים מארוך בלי להפעיל לחץ לצורה של פיתה, מלהיטים מחבת ושמים במרכזה הופכים כל 20 שניות עד שהפיתה מתנפחת ומזהיבה, הדגש שהמחבת תהיה חמה מאוד אבל שלא תשרוף את הפיתה לכן הופכים מידי פעם.
בונים את הפיתה עם חומוס עמבה טחינה מלא מעורב, ומגישים עם מלפפון חמוץ
בתאבון !