דף הבית » מתכונים » מוח עגל ברוטב מרוקאי

מוח עגל ברוטב מרוקאי

  • קטגוריה: בקר
  • סוג מתכון: משפחתיות/חג
  • זמן הכנה
  • דרגת קושי

אופן הכנה

מנקים את המוח ומוציאים לו את הכרום וחותכים אותו. מתחילים להכין את הרוטב – בסיר סוטאז מחממים שמן, מוסיפים את הירקות, מערבבים, מורידים לאש קטנה ומוסיפים את התבלינים לפתיחה בשמן .

מוסיפים את המים, מערבבים הכל וסוגרים את הסיר למשך 12 דק .

מוסיפים את הלימון כבוש וחצי מכמות הכוסברה שקצצנו ומערבבים הכל.

מכניסים את המוח לתוך הסיר ומעל שופכים את השמן שהכנו עם הפפריקה.

משקשקים את הסיר היטב, סוגרים ומבשלים למשך 20 דק על אש קטנה ומכסה סגור .

לאחר מכן פותחים את המכסה וממשיכים לבשל על אש קטנה עוד 2-3 דק ומפזרים מעל את יתר הכוסברה הקצוצה שנשארה לנו, לא חובה אבל משדרג את הטעם!

מגישים לצד חלה טוב וטעימה .

הרכיבים

מצרכים:

1 חבילת מול עגל מוכשר ממעדני גורמה

לרוטב :

5 כפות שמן

1 גמבה אדומה גדולה חתוכה לרצועות

1 גזר קלוף חתוך לרצועות

10-15 שיני שום טרי קלופים

6-8 פלפל יבש מתוק

6-8 פלפל שאטה יבש חריף

כף פפריקה מתוקה בשמן זית

כפית מלח

כפית כמון

כפית שטוחה כורכום

כפית גדושה לימון כבוש

2 כוסות מים

צרור כוסברה קצוצה

*מכינים צלוחית עם כף פפריקה מתוקה בשמן ורבע כוס שמן מערבבים יחד ומוסיפים בסוף