דף הבית » מתכונים » כריך קציצות בשר של השמחות מאת מעיין בן אבו!

כריך קציצות בשר של השמחות מאת מעיין בן אבו!

  • קטגוריה: בקר
  • סוג מתכון: משפחתיות/חג
  • זמן הכנה
  • דרגת קושיקל

אופן הכנה

קוצצים בצל מזהיבים מעט ומוסיפים קערת מטבוחה (בערך 8-10 כפות גדושות מאוד )

מערבבים הכל מוסיפים כוס מים ומלח ומבשלים עם מכסה סגור למשך 5-10 דק .

בינתיים מכינים את כדורי הקציצות , מוסיפים אותם לסיר מבשלים על אש נמוכה חצי שעה עם מכסה סגור .

לאחר מכן מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ללא מכסה בערך 10-15 דק .

המלצה רותחת שלי לאכול בחלה / באגט קריספים עם חציל שניצל מטוגן פלפל חריף ויש לכם כריך שישי של השמחות !

בתאבון!

הרכיבים

מרכיבים לקציצות: (30 יחידות )

חצי קילו בשר בקר טחון

‏אחד בצל גדול

‏צרור פטרוזיליה

‏צרור כוסברה

‏שתי גבעולים של סלרי

‏חצי קישוא

‏חצי תפוח אדמה

‏קוצצים הכל יחד ומוסיפים לבשר טחון

ומוסיפים תבלינים:

‏מלח, פלפל שחור , כמון, שמן, כפית פפריקה , ביצה חצי כוס פירורי לחם כף אבקת מרק עוף.

‏מערבבים הכל היטב יחד למשך חמש דקות שנפרק את החלבון .

‏מכסים את הקערה ומכניסים למקרר למנוחה למשך חצי שעה.