טרטר בקר ודוקסל פטריות של הסושי מאסטר מידן סיבוני והשף טום אביב
- קטגוריה: בקר
- סוג מתכון: ארוחות בכמה דקות
- זמן הכנה15 דקות
- דרגת קושיקל
אופן הכנה
הכנת הטרטר: חותכים את נתח השייטל ואת בצלצלי השאלוט. מכניסים לתוך קערה נכניס את הטרטר, את השאלוטים הקצוצים, מוסיפים כפית ראס אל חנות, כמון, כף שמן זית ומערבבים הכל יחד בקערה עד לקבלת תערובת. מהתערובת יוצרים קבבונים קטנים.
הכנת טוסטונים: בתבנית אפיה נשים נייר אפיה ומעל נסדר את פרוסות הלחם, מעליהן נזלף מעט שמן זית ונכניסן לתנור בחום של 80 מעלות למשך רבע שעה.
הכנת רוטב: בתוך קערית עם 3 כפות מיונז נוסיף כפית חרדל ואת העירית הקצוצה ונערבב היטב.
הכנת דוקסל פטריות: נוריד את רגלי הפטריות ונחתוך את הפטריות לפרוסות
נוסיף למחבת מעט שמן זית ונקפיץ בזריזות את הפטריות, נפזר מעליהן את עלי הקורנית נוסיף יין לבן, נביא לרתיחה ונוסיף קצת מלח ופלפל.
צלחות:
- קבבוני טרטר ומעליהם מזלפים מעט שמן זית
- דוקסל פרטריות
- רוטב מיונז וחרדל ומעליו מפזרים עלי פטרוזיליה קצוצים
- מלפפונים חמוצים
- טוסטונים
הרכיבים
- 100 גרם בשר שייטל טרי חתוך דק לטרטר
- 3 פטריות גדולות חתוכות לפרוסות
- 2 בצלצלי שאלוט קצוצים
- 3 כפות יין לבן
- 1 קורנישון או מלפפון חמוץ גמדי
- כפית ראס אל חנות
- 3/4 כפית כמון
- 1 כף שמן זית
- חופן עלי עירית קצוצה
- חופן עלי קורנית
- 3 כפות ניונז
- 1 כפית חרדל
- מלח ופלפל גס
- לחם פרוס דק
- עלי פטרוזיליה קצוצים