דף הבית » מתכונים » תבשיל צלי כתף ומח עצם עם תפוחי אדמה מאת קובי אדרי!

תבשיל צלי כתף ומח עצם עם תפוחי אדמה מאת קובי אדרי!

  • קטגוריה: בקר
  • סוג מתכון: משפחתיות/חג
  • זמן הכנה
  • דרגת קושי

אופן הכנה

בסיר סוטאג’ רחב שמים שמן זית צורבים את קוביות הבשר

עם מעט מלח גס ופלפל גרוס להשחמה ומוציאים החוצה לצלחת

מוסיפים לשמן את תפוחי האדמה, שמים את המכסה של הסיר ומשאירים חריץ קטן

נותנים להם שקשוק מידי פעם העיקר שיקבלו הזהבה מוציאים החוצה

מוסיפים פנימה את הבצל ומטגנים עד הזהבה

מחזירים את הבשר ותפוחי האדמה לסיר , מסדרים את מח העצם ומוסיפים מים עד כ2 סנטימטר מעל הבשר, ומבשלים שעתיים אש בינונית עם מכסה סגור

מתבלים במלח ופלפל וטועמים את המים במידה וחסר מלח מוסיפים

מכסים מנמיכים את האש ומבשלים כ3  שעות אש קטנה

מגישים עם אורז

בתאבון!

 

 

הרכיבים

– 2 קילו צלי כתף מספר 5 חתוך לקוביות

-6-7 מח עצם

– 6-7 תפוחי אדמה  גדולים חתוכים לקוביות

– 4 בצלים לבנים חתוכים צ׳לה בלה

– כף מלח גס לבשר

-כפית פלפל שחור גרוס לבשר

-כפית מלח דק

– כפית פלפל שחור

– חצי כוס שמן זית

-ליטר מים(כסנטימטר מעל הבשר)