דף הבית » מתכונים » טבחה שעועית, צלי כתף ועצמות מח מאת ענת אלישע!

טבחה שעועית, צלי כתף ועצמות מח מאת ענת אלישע!

  • קטגוריה: בקר
  • סוג מתכון: משפחתיות/חג
  • זמן הכנה
  • דרגת קושי

אופן הכנה

מחממים שמן בסיר ומוסיפים את הבצל הקצוץ.

מוסיפים את קוביות הבשר ועצמות המח וצורבים היטב.

מוסיפים את השעועית ואת התבלינים ומערבבים.

יוצקים מים עד לכיסוי מלא של השעועית והבשר, מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה.

מכסים את הסיר ומבשלים כשעה וחצי.

מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומוודאים שיש מספיק נוזלים.

מכסים את הסיר ומבשלים עוד כשעה וחצי או עד ריכוך מלא של הבשר.

מומלץ להגיש ליד קוסקוס או אורז לבן. בתאבון!

הרכיבים

טבחה שעועית, בשר ועצמות מח מונחת על קוסקוס ביתי!

 

המרכיבים:

1 קג נתח צלי כתף חתוך לקוביות (מעדני גורמה)

2 עצמות מח

350 גרם שעועית לבנה לאחר השרייה של 24 שעות. (אפשר שעועית קפואה מהסופר)

1 בצל גדול קצוץ

4 שיניי שום חצויות/פרוסות

3-4 יח’ פלפל צ’ילי יבש

3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות.

פחית עגבניות קצוצות משימורים

 

תבלינים:

כף פפריקה מתוקה

חצי כפית פפריקה חריפה

כפית שטוחה בהרט

כפית שטוחה כמון

חצי כפית כורכום

כפית מלח (לפי טעם)

כף גדושה רסק עגבניות איכותי

5 כפות שמן זית/רגיל