דף הבית » מתכונים » איתי אדרי במנה מיוחדת- אסאדו בבישול ארוך עם תפוחי אדמה

איתי אדרי במנה מיוחדת- אסאדו בבישול ארוך עם תפוחי אדמה

  • קטגוריה: בקר
  • סוג מתכון: משפחתיות/חג
  • זמן הכנה
  • דרגת קושי

אופן הכנה

על הנתח מפזרים תבלינים משני הצדדים מעסים טיפה ,מניחים בתבנית ומסביב תפוחי אדמה שלמים עם הקליפה,

מכניסים לתנור שחומם מראש לחום מקסימלי מכניסים עם העצם כלפי מעלה לבין 8-10 דק או עד שהשכבה העליונה משחירה לנו( לא לפחד שהתבלינים  מעט נשרפים זה ייתן לנו אפקט של מעשנה, בחלק התחתון התבלינים נשמרים בצורה טובה,  מוציאים מהתנור עוטפים ב 2 שכבות נייר אפייה, וב2 שכבות נייר כסף שיהיה אטום לגמרי!

הנתח מתבשל בחום ובשומן של עצמו וללא נוזלים, אז תתכוננו לביסים חלומיים

6 שעות , 120 מעלות בתאבון!

 

הרכיבים

אסאדו( שפונדרה/קשתית ) נתח שלם עם העצם באיזה משקל שבא לכם

כף פפריקה מעושנת

כף רוזמרין יבש

כפית שום גבישי

פלפל גרוס

כף מלח גס

10 תפוחי אדמה קטנים – בינונים