דף הבית » מתכונים » ספינג’ גורמה עם כבד אווז מאת מעיין בן אבו!

ספינג’ גורמה עם כבד אווז מאת מעיין בן אבו!

  • קטגוריה: בקר
  • סוג מתכון: משפחתיות/חג
  • זמן הכנה
  • דרגת קושי

אופן הכנה

מערבבים הכל יחד בקערה לקבלת בצק דביק ונוזלי מעט
מתפיחים את הבצק עד שמכפיל את נפחו .
אחרי שהבצק תפח בעזרת ידיים משומנות מערבבים את הבצק ומתפיחים שוב .
אחרי שהבצק מוכן מחממים סיר עם שמן עמוק ל160 מעלות
ובעזרת ידיים משומנות קורצים כדורים קטנים(לא גדולים) ועושים חור באמצע מרחיבים אותו בזהירות ככה יוצא אוורירי ומניחים בתוך הסיר שמן .
מטגנים משני הצדדים עד להזהבה ומוציאים לרשת לסינון השמן
טובלים בסוכר ומסדרים יפה בצלחת הגשה 😋
וכמובן למי שרוצה לדרג כמוני אפשר להוסיף מעל כבד אווז 🪿 וריבת בצל 🧅
תהנו חג שמח 😉
*שימו ❣️מומלץ להכין את הבצק לפחות 4 שעות לפני שרוצים לטגן 😉(לא חייב ) אבל לפחות שעה מנוחה

הרכיבים

מתכון לבצק :
1 קילו קמח
2 כפות שמרים
3 כפות סוכר
כף ערק/ וודקה
כפית מלח
3.5 כוסות מי סודה לשתיה
1/4 כוס שמן

בנוסף- כבד אווז של מעדני גורמה כמובן