דילוג לתוכן
גולש מאונטריב בקר של טלי
- קטגוריה: בקר
- סוג מתכון: משפחתיות/חג
- זמן הכנה3-3.5 שעות
- דרגת קושיקל-בינוני
אופן הכנה
- להרתיח את הבשר בסיר עם מים. לשפוך למסננת ולשטוף את הבשר במים רותחים.
- לטגן בסיר 3 בצלים קצוץ עד להזהבה, להוסיף את הבשר ולערבב. לכסות את הסיר למשך רבע שעה- מדי פעם לערבב
- להוסיף שיני שום משני ראשים, את החומוס ואת עצמות המח (2-3 עצמות)
- להוסיף מים עד לגובה הבשר ולהמתין כמה דקות עד שהמים יתחממו ואז להוסיף את התבלינים: כף כורכום, כף פלפל שחור גרוס, כף מלח.
- להרתיח ולאחר מכן לבשל על אש נמוכה לפחות שעתיים וחצי – שלוש עד שהבשר מתרכך.
הרכיבים
- 5 ק”ג אונטריב בקר טרי ומובחר חתוך לקוביות
- 2 – 3 עצמות מח
- ½ ק”ג גרגירי חומוס- שהושרו לילה במים, ולאחר מכן הורתחו וסוננו פעמיים
- כף גדושה כורכום
- כף מלח
- כף פלפל שחור
- 2 ראשי שום – לפרק ולקלף את השיניים
- 3 בצלים
קוביות אונטריב בקר טרי