בשר ויין
אצל לא מעט אנשים יין איכותי ובשר טרי משובח באים יחד בכל ארוחה מפנקת וטובה. ואכן, יין הוא חלק בלתי נפרד מארוחת בשרים חגיגית, וכדי ליהנות מכל הניחוחות והטעמים הטובים שבאלמנטים האלה, כדאי להתאים את היין לבשר באופן המושלם. אז אם גם אתם רוצים לדעת עוד על הנושא וליצור את השילוב המדויק בין השניים, הכנו לכם מדריך קצר שיכניס אתכם לעניינים. אז בואו נתחיל
קרא עודאיך להדליק מנגל
יום העצמאות עוד רגע מגיע, והחלטתם שהשנה אתם רוצים להפוך את המנגל שלכם למושלם? הגעתם למקום הנכון. בעמוד הזה הכנו לכם את הדרכים להדליק את המנגל שיסייע לכם לצלות בשר מצוין, דגים טובים וירקות טריים. מוכנים? בואו נדליק!
קרא עודשייטל
נתח השייטל הוא נתח בשר בקר טעים ורך שניתן להכין ממנו מטעמים רבים כגון קרפצ’יו, רוסטביף ושניצל, ולאכול אותו בצורות שונות, כמו למשל בתור סטייק. אך לפני שאתם מחממים את המנגל וממהרים להכין את הנתח הנפלא, חשוב שתדעו עליו את כל המידע החשוב, דרכי ההכנה המומלצות וטיפים נוספים, כדי שבסוף תוכלו ללקק את האצבעות. בואו נתחיל
קרא עודשקדי עגל
בשנים האחרונות שקדי עגל עוברים מהמטבחים של השיפודיות והמסעדות היישר למטבחים הביתיים של חובבי הבשר, והופכים לאהובים ונפוצים במיוחד, ולא בכדי. מדובר בנתח בשר בעל מרקם וטעמים מצוינים שניתן להכין בכמה דרכים בקלות ובמהירות. אם כן, אנחנו כאן כדי לספק לכם כל מה שחשוב לדעת על החלק הנהדר הזה, ואיך גם אתם תוכלו להכין ממנו מעדנים. בואו נתחיל
קרא עודניו יורק סטריפ סטייק
משתגעים מנתח הסינטה המוכר והאהוב, אך רוצים להשתדרג בסטייק בשרני ומפנק במיוחד? הכירו את סטייק ניו יורק סטריפ. מדובר בסינטה על עצם אשר משבחת את טעמי הבשר ומייחדת אותם. כל מה שאתם צריכים לדעת על הנתח הזה מובא לפניכם במאמר הבא.
קרא עודאיך מעשנים בשר
עישון בשר הוא שיטת בישול שבה משאירים את נתח הבשר במקום סגור שבו העשן מצטבר, ומביא לעישון ובישול הבשר בדרך מיוחדת שבה הנתח מתרכך וסופח טעמי עישון מיוחדים. שיטה זו מומלצת לאוהבי בשר ולכאלה שרוצים להכין בשר בדרך נוספת ומעניינת. אם גם אתם מתעניינים בנושא, במאמר בזה תוכלו למצוא מידע על איך מעשנים בשר, סוגי מעשנות וסוגי עישון, אילו בשרים כדאי לעשן, מספר טיפים נוספים ועוד. בהצלחה!
קרא עודהשחזת סכינים
השחזת סכינים היא לא רק פעולה המתבצעת במטבחים של מסעדות או ע”י שפים וטבחים מקצועיים כפי שרבים חושבים. אלא שמדובר בפעולה שחשובה במיוחד לנוחות שלנו במטבח והיא למעשה קשורה באופן ישיר לאיכות החיתוך בקרב מאכלים הדורשים חיתוך נקי ומדויק. אז מה משחיז הסכינים המתחיל צריך לדעת?
קרא עודרשימה לעל האש
נראה שיש לנו את כל הסיבות בעולם לצאת לפארק לעל האש – יום העצמאות, חגים, אירועים שונים וסתם כשמתחשק לנו להתפנק עם משפחה וחברים. לכן, אם גם אתם מתכננים על האש בקרוב, חשוב שתכינו רשימה עם כל הדברים שתצטרכו, כדי שתיהנו מחוויה כיפית וטעימה. אז מה צריך לקחת? הינה רשימה שתוכל לעזור לכם!
קרא עודאיך להפתיע את בת הזוג
מחפשים דרך להפתיע את בת הזוג שלכם? בין אם מדובר ביום מיוחד, כמו יום הולדת או יום נישואין, ובין אם מדובר בעוד יום של חול, תוכלו להכין לארגן לאהובתכם יום מפנק ומהנה, או להעניק לה מתנה אישית ומרגשת. אם אתם מתלבטים, הכנו עבורכם 5 דרכים להפתיע את בת הזוג שלכם.
קרא עודסטייק פורטרהאוס
מכירים נתח פילה? אכלתם פעם סינטה? עכשיו דמיינו את שניהם יחד בסטייק אחד. למעשה – אנו מכירים נתח כזה והוא נקרא סטייק פורטרהאוס. מדובר בנתח בשר איכותי ומפנק שיכול לסגור לכם סעודה טובה או להשתלב היטב בכל ארוחה. אז מהו הנתח הזה ומה עוד צריך לדעת עליו?
קרא עודסוגי סטייקים
כשמדברים על סוגי בשרים, למעשה מדברים על חלקים ונתחים רבים המגיעים אלינו מאזורים שונים בגוף הבהמה. הנתחים השונים מאופיינים בתכונות שונות, הקשורות לטעמים, מרקמים, רמות שומן, דרגות קושי וכדומה. כל אלו משפיעים על אופן ההכנה של הנתח וכמובן על התוצאה הסופית. גם בתחום הסטייקים יש מספר נתחים שונים ומובחנים זה מזה, ועל כן חשוב לנו להביא לפניכם 8 סוגי סטייקים – חלקם מוכרים וחלקם פחות – עם כמה פרטים מעניינים שכדאי לכם להכיר. אז בואו נתחיל.
קרא עודסקירט סטייק
בין אם אתם חובבים מושבעים של בשר ובין אם לא, כדאי לכם להכיר את הסקירט סטייק: מדובר בנתח בשר המקוצב מנתח הקצבים, שקל להכין וכיף לאכול – לבד או כחלק ממנה או ארוחה. מעניין? במאמר זה תמצאו מידע על הנתח, תכירו את דרכי ההכנה ומספר טיפים ודגשים נוספים.
קרא עודפילה מדומה
מחפשים נתח בשר טוב ואיכותי לתבשיל קדירה בבישול איטי? הכירו את הפילה מדומה. מדובר בנתח בשר המתאים במיוחד לתבשיל שכזה, והוא ישאיר בו טעמים מיוחדים ובשריים שלא יפסיקו לגרוף מחמאות. נשמע מעניין? במאמר זה ריכזנו עבורכם מידע וטיפים בנוגע לנתח.
קרא עודפיקניה
אם אתם אוהבים בשר ובא לכם קצת לגוון מהאנטריקוט והסינטה המוכרים (אך טעימים, אין ספק), כדאי שתכירו את נתח הפיקניה. הנתח הזה שירשים את האורחים בארוחת הערב, הוא בשר בקר פרימיום משגע ועם טעמים שיגרמו לבלוטות הטעם לחגוג. אז חממו את התנורים, הדליקו את המעשנות – הכנו עבורכם את המידע החשוב ואת דרכי ההכנה של הנתח המיוחד הזה.
קרא עודבריסקט/ חזה בקר: את הנתח הזה אתם חייבים להכיר
הזמנתם אורחים לארוחת בשרים משגעת, והתחשק לכם להפתיע אותם בנתח בשר עסיסי ומרשים? כדאי שתכירו את נתח חזה הבקר, הידוע גם בשמו הלועזי ‘בריסקט’. בבישול נכון, תוכלו לקבל נתח מלא בטעמי בשר עמוקים ובמרקם רך, שיגרום לאורחים שלכם להתענג מכל ביס. במיוחד בשביל זה, ריכזנו עבורכם את כל המידע החשוב בנוגע לנתח הבריסקט ועל דרכי ההכנה שלו.
קרא עודאונטריב
אם התחשק לכם להכין ארוחת בשרים מדהימה או להתנסות בסוג מיוחד של בשר, כדאי שתכירו את נתח האונטריב. מדובר בבשר בקר עשיר בטעמים שנקצב קרוב לאנטריקוט ולפיכך גם מזכיר את טעמו. הנתח, שאהוב מאוד על שפים, מתאים להכנת מנות מגוונות במספר שיטות בישול. אז אם אתם מעוניינים לדעת עוד על הבשר המרשים הזה ולהכין אותו, המשיכו לקרוא!
קרא עוד