הסוד הגדול של בישול סו ויד
שמעתם פעם על בישול סו-וויד? מדובר בטכניקת בישול חדשה יחסית שהומצאה ממש בעשור האחרון. השיטה צוברת פופולריות רבה בתקופה האחרונה בעיקר במטבחים של שפים, משום שהיא מציעה פתרונות בבישול של מנות ושל חומרי גלם שונים, ובעיקר של בשר. הרשו לנו לחשוף לפניכם את הסודות המהפכניים ואת היתרונות שיש לבישול בשימוש בסו-וויד – מבטיחים שהם לא רק שמורים למטבחי שף, ושסו-ויד יכולה לשדרג גם את המטבח הביתי שלכם ולהרים את הארוחות שלכם לרמה אחרת.
קרא עודפלאנק סטייק מה שעוד לא ראיתם
פלאנק סטייק הוא נתח בקר פופולרי וטעים שצבר הכרה רבה בשל הטעם יוצא הדופן שלו ובשל הרכות שלו. בין אם אתם קרניבורים מומחים לנתחי סטייקים, בין אם אתם מתחילים את המסע הקולינרי שלכם או סתם רוצים ליהנות מארוחת ערב ייחודית – הבנת האיכויות של הפלאנק סטייק שהופכות אותו לנתח כה נהדר והכרת הדרכים להכנתו בצורה הנכונה הן חיוניות מאוד. לכן נתייחס במאמר זה לכל המידע שעוסק בפלאנק סטייק. נסביר כיצד בוחרים את הנתח הטוב ביותר ולאיזה מאפיינים שלו חשוב לשים לב, וכמו כן איך אפשר להכין אותו בצורה ראויה כדי לשמור על טעמו העסיסי ועל הערכים התזונתיים שהוא מספק. רעבים? בואו נתחיל.
קרא עודהמבורגר מעושן
המבורגר הוא עוד וריאציה מוצלחת של שילוב בין בשר ופחמימה שכולנו אוהבים להתרפק עליה מידי פעם. מדובר במאכל כל כך פופולרי ונפוץ, שיש לו המון אפשרויות מגוונות של הכנה שאיתן אפשר להכין את המנה הבלתי מנוצחת הזאת שאף אחד לא יכול להתנגד לה, ובטח לא אוהבי בשר. רוצים להכין המבורגר מעולה בבית ולשדרג אותו? נסו להכין המבורגר מעושן ולהוסיף לו את כל הטיפים הנכונים שתוכלו לקרוא במאמר שלנו.
קרא עודעראיס – פיתה ממולאת בבשר נהדר
מחפשים רעיון למתכון טעים ומהיר להכנה שימלא את החשק שלכם לבשר עשיר עטוף בבצק? מצאתם. מדובר במנה מוכרת ואהובה מאוד מהמטבח הערבי, אשר הגיעה אלינו היישר מלבנון וסוריה. למנה הזאת כמה שמות נפוצים כמו ערוסה או עראייס והמוכר ביותר עראיס. אפשר להכין עראיס בכמה דרכים, גם בבית על הגז וגם בעל האש, כשתרצו להזמין חברים לעל האש מושקע אבל קליל שלא דורש יותר מידי התעסקות. הדליקו את המנגל, אנחנו מתחילים.
קרא עודאיזה בשר מתאים לחמין? המדריך המלא לתבשיל שכולם אוהבים
בלא מעט בתים בישראל בוחרים להכין לשבת בבוקר את אחד התבשילים המזוהים ביותר עם המטבח היהודי – חמין. הריחות הטובים שמתפשטים בבית, הטעמים המשובחים, ובעיקר בהיותו תבשיל חם ומנחם, הפכו אותו לאחד התבשילים שרבים מאיתנו לא מסוגלים לוותר עליו בשבת (ויש לא מעט כאלה שגם לא מוכנים לוותר עליו במהלך השבוע). אז בין שאתם חייבים לפתוח את יום השבת שלכם עם התבשיל הטעים הזה ובין שאתם רוצים להכין אותו בעצמכם, בעמוד הזה תקבלו טיפים ומידע על איזה בשר מתאים לחמין ועוד כמה דברים שחשוב לדעת, אז בואו נתחיל להכין
קרא עודהמדריך להכנת הרוסטביף המושלם
אם אתם מתכוננים לשולחן החג או סתם מארחים ורוצים להגיש ארוחת מושקעת ולא יודעים איזה נתח של בשר כדאי להכין הפעם – יש לנו את הטיפ המושלם בשבילכם. ניחשתם? רוסטביף. מדובר במנה פופולרית כבר שנים במטבחים שונים ברחבי העולם. אם אתם תבחרו את הנתח הטוב ביותר ותשלבו כמה טיפים חשובים בהכנתו, אנחנו מבטיחים לכם שתקבלו את הרוסטביף המושלם.
קרא עודאוכל למתאמנים – אילו סוגי חלבון כדאי לצרוך?
כאשר מתחילים להתאמן ולשנות את אורח החיים – אם לצורך ירידה במשקל, חיטוב, שמירה על המשקל או אפילו עליה במשקל ובמסת השריר – התזונה שלנו צריכה להשתנות גם היא. כל אדם שמתאמן ושומר על כושר יודע שחלבון הוא רכיב תזונתי חשוב לצורך שמירה על תזונה בריאה ותפריט מאוזן. אז אילו סוגי חלבון חשובים למתאמנים ואיך אפשר לצרוך אותם? הינה על המידע שחשוב לדעת.
קרא עודקציצות עוף לילדים
התזונה והבריאות של ילדינו חשובה לנו וככל הנראה נעשה לא פעם מאמץ להחביא את אבות המזון שלהם הם זקוקים באוכל שאנחנו מגישים להם, למען התפתחותם הבריאה והתקינה. עוף הוא מרכיב חשוב ובסיסי לצריכת החלבון המומלצת לילדים וכמו כן אפשר להכין אותו בשלל צורות שהילדים יבקשו לאכול עוד ועוד. אז למה חשוב שילדים יצרכו עוף? כמה חלבון יש בעוף ואילו מאכלי עוף אפשר להכין לילדים שהם יאהבו? תמשיכו לקרוא.
קרא עודהכנת פסטרמה ביתית
אין כמו לחזור הביתה ולדעת שלא תצטרכו לעבוד קשה ולהשקיע בארוחת ערב, הרי שהכנתם מראש פסטרמה עתירת חלבונים וטעמים. בשימוש פסטרמה ביתית תוכלו להכין סנדוויץ’ מפנק בזריזות, לצרף כמה פרוסות עבות למנת אורז או אפילו לאכול אותה ככה לצד סלט וליהנות ממנת חלבון דלת שומן בטעמים בייתים. קראו עוד ותגלו מהם הטיפים להכנת הפסטרמה הביתית שאין ממנה דרך חזרה. בואו נתחיל.
קרא עודטיגון בשר – איך עושים את זה נכון?
טיגון בשר היא כנראה הדרך היעילה והמהירה ביותר להכין בשר טעים ועסיסי לארוחת הצוהריים או הערב כשאורחים קופצים בהפתעה או כשנתקפתם רעב לאחר יום עבודה ארוך. טיגון בשר היא בהחלט מיומנות נרכשת, אך כזו שאפשר ללמוד ולשלוט בה בקלות אם מקשיבים לטיפים הנכונים ועוקבים אחר ההוראות שמתאימות לנתח הבשר שאותו בחרתם להקפיץ או לצרוב לארוחה שלכם. איך בוחרים בשר לטיגון, אילו סוגים קיימים, מהם שלבי הטיגון ומהם הטיפים המנצחים לארוחה הבשרית המושלמת? כל התשובות מחכות לכם כאן. הכינו את הסינרים, אנחנו מתחילים.
קרא עוד
מה ההבדל בין שוק טלה לכתף טלה?
שוק טלה, כתף טלה וצוואר טלה – כולם נתחים מאותו הבשר המשובח והאהוב. אז מהם בכל זאת ההבדלים? ובכן הם מהותיים. מדובר בנתחים שונים בעלי תכולת שומן ושריר שונה והכי הכי חשוב טעם שונה. רוצים לדעת מהם ההבדלים ואיך תוכלו להיכן מנת טלה משגעת? תמשיכו לקרוא ותגלו את הסודות של אנשי המקצוע.
קרא עודהפשרת דגים קפואים
דג טעים הוא רעיון מעולה לארוחת צוהריים או ערב. הדרך הטובה ביותר לשמור דגים לאורך זמן היא בהקפאה וכאשר דג מפשיר אפשר להכין אותו ממש בתוך דקות בודדות, אבל נראה שלא כולם יודעים איך מפשירים דג במהירות וכמו שצריך. בדיוק בשבילכם הכנו מדריך מפורט ובו כל האפשרויות העומדות לפניכם. בתיאבון!
קרא עודקציצות מושלמות: המדריך לקציצות רכות וטעימות
הקציצות המושלמות לא דורשות מכם חומרי גלם רבים או הכנה מוקדמת או מורכבת: כל שתצטרכו זה בעיקר בשר טחון טרי, תבלינים, בצל, ביצה ולחם, ועוד כמה טיפים ודגשים שיסייעו לקציצות שלכם להיות אווריריות ועסיסיות יותר. אז איך בדיוק עושים את זה ומכינים את הקציצות המושלמות, הרכות והטעימות ביותר? הינה הטיפים שלנו
קרא עודדגים לסושי: המדריך המלא לסושי ביתי
אחד המאכלים היפניים הפופולריים והאהובים ביותר ברחבי העולם הוא הסושי. אומנם מדובר בשילוב של כמה חומרי גלם בסיסיים – אך השילוב של כולם יוצר ביס מענג ומלא בכל טוב ורבים התמכרו כבר למאכל האסייתי הזה. כיום יש לא מעט מסעדות אסייתיות המתמחות בהכנת סושי, אבל לגמרי מדובר במאכל שתוכלו להכין אותו במטבח הביתי שלכם. אז איך מכינים סושי? הכנו לכם מדריך שיעשה לכם סדר בעניינים ויוכל לעזור לכם לגלגל את הרול המושלם, בואו נצא לדרך
קרא עודטיפים להכנת כריך בשר
בא לכם ארוחה בשרית כיפית וטעימה בבית? רוצים להתפנק מכריך משובח באמצע יום העבודה או הלימודים? אין ספק שכריך בשר יעשה עבורכם את העבודה. ההכנה של הכריך לא מסובכת או ארוכה במיוחד, התוצאה פשוט נהדרת, ותמיד תוכלו לגוון ולשנות את התוספות לקראת הכריך הבא שתכינו. נשמע טעים? בעמוד הבא ניתן לכם טיפים להכנת הכריך הבשרי המושלם – אז בואו נתחיל
קרא עודהכנת המבורגר ביתי – המדריך המלא
לאחר שבמשך שנים הוא היה מאכל נפוץ למדיי ברחבי העולם, הפך ההמבורגר לאחד המאכלים האהובים בישראל. תוכלו למצוא את המנה הזו במסעדות רבות, כאשר לא מעט מסעדות מתמחות בהכנת המבורגרים. אין ספק שארוחת המבורגרים יכולה להיות הבילוי המושלם במסעדה – אבל למה לאכול בחוץ כשאפשר להכין בבית? ולכן אנחנו כאן עם המידע, המצרכים, הכלים, תהליך ההכנה והטיפים להכנת המבורגר ביתי. הכינו את הבשר והפשילו את השרוולים, ובואו נתחיל
קרא עודאיך לפלט דג בצורה הנכונה
אין ספק שארוחת דגים טובה מתחילה בדגים טריים וטובים. לא פעם דגים טריים נמכרים שלמים, ואם תרצו לפלט אותם תצטרכו לבקש מהקצב או לעשות זאת בעצמכם. ולכן, אם אתם מעוניינים לפלט דג בקרוב ולא יודעים כל כך איך להתחיל, הכנו לכם מדריך קצר שיוכל לתת לכם כיוון
קרא עודהאם בשר בריא או לא?
אם הגעתם לעמוד הזה סביר להניח שאתם אוכלי בשר, ורוצים לעצור ולהבין לרגע אם זה בכלל בריא לכם. יש לא מעט מיתוסים על בשר בקר ומחקרים רבים התקיימו בתחום, אך באופן כללי ניתן להצביע על כמה המלצות בנוגע לצריכת בשר, שכן הוא מכיל לא מעט חומרים מזינים והכרחיים לגוף. אז האם בשר הוא בריא ובאיזו מידה יש לצרוך אותו?
קרא עודטיפים להכנת דגים במעשנה
דג טוב יכול לפתוח כל ארוחה טובה, וכמובן שרבים יעידו שאין כמו ארוחת דגים עשירה. הטעמים העדינים של הדג שסופחים אליהם את התיבול, המרקם הרך וכמובן הערכים התזונתיים הטובים – הם רק חלק מהסיבות למה כדאי להכין ולאכול דגים, ואנו רוצים להכיר לכם דרך חדשה ומפתיעה לשדרג את מנת הדג – הכנה במעשנה. מעניין? הינה כמה דברים שכדאי לדעת
קרא עודחלקי בשר לפי מספר
חגי תשרי מתקרבים ואתם מתחילים לחשוב על מנות החג הבשריות והחגיגיות שאתם הולכים להכין? רוצים לרענן את התפריט שלכם ולהשתמש בנתח בשר חדש? או שתמיד רציתם להכיר את כל נתחי הבשר לפי מספרים ולא היה לכם את מי לשאול? ובכן, הגעתם למקום הנכון. בעמוד הבא נכיר לכם את כל החלקי הבשר לפי מספרים, נסביר על המאפיינים של כל אחד מהסוגים ועל דרכי ההכנה המומלצות. אז חממו את תנורים והדליקו את המנגלים – אנחנו מתחילים
קרא עודמידות עשייה בבשר – המדריך המלא
כנראה כל אחד שהזמין בשר כלשהו במסעדה, כמו סטייק או המבורגר, נתקל בשאלה “באיזו מידת עשייה תרצה את הבשר?”, וכמובן כל מי שאוהב לצלות במטבח הביתי שלו בשר נדרש להתעסק בנושא הזה בכל פעם מחדש. אז אם אתם צריכים חידוד והסבר בנושא, הכנו לכם מדריך קצר וקליל על כל מה שצריך לדעת על מידות עשייה בבשר. אז חממו את הגריל או את המחבת – אנחנו מתחילים
קרא עוד