הכנת פסטרמה ביתית
אין כמו לחזור הביתה ולדעת שלא תצטרכו לעבוד קשה ולהשקיע בארוחת ערב, הרי שהכנתם מראש פסטרמה עתירת חלבונים וטעמים. בשימוש פסטרמה ביתית תוכלו להכין סנדוויץ’ מפנק בזריזות, לצרף כמה פרוסות עבות למנת אורז או אפילו לאכול אותה ככה לצד סלט וליהנות ממנת חלבון דלת שומן בטעמים בייתים. קראו עוד ותגלו מהם הטיפים להכנת הפסטרמה הביתית שאין ממנה דרך חזרה. בואו נתחיל.
קרא עודטיגון בשר – איך עושים את זה נכון?
טיגון בשר היא כנראה הדרך היעילה והמהירה ביותר להכין בשר טעים ועסיסי לארוחת הצוהריים או הערב כשאורחים קופצים בהפתעה או כשנתקפתם רעב לאחר יום עבודה ארוך. טיגון בשר היא בהחלט מיומנות נרכשת, אך כזו שאפשר ללמוד ולשלוט בה בקלות אם מקשיבים לטיפים הנכונים ועוקבים אחר ההוראות שמתאימות לנתח הבשר שאותו בחרתם להקפיץ או לצרוב לארוחה שלכם. איך בוחרים בשר לטיגון, אילו סוגים קיימים, מהם שלבי הטיגון ומהם הטיפים המנצחים לארוחה הבשרית המושלמת? כל התשובות מחכות לכם כאן. הכינו את הסינרים, אנחנו מתחילים.
קרא עוד
מה ההבדל בין שוק טלה לכתף טלה?
שוק טלה, כתף טלה וצוואר טלה – כולם נתחים מאותו הבשר המשובח והאהוב. אז מהם בכל זאת ההבדלים? ובכן הם מהותיים. מדובר בנתחים שונים בעלי תכולת שומן ושריר שונה והכי הכי חשוב טעם שונה. רוצים לדעת מהם ההבדלים ואיך תוכלו להיכן מנת טלה משגעת? תמשיכו לקרוא ותגלו את הסודות של אנשי המקצוע.
קרא עודהפשרת דגים קפואים
דג טעים הוא רעיון מעולה לארוחת צוהריים או ערב. הדרך הטובה ביותר לשמור דגים לאורך זמן היא בהקפאה וכאשר דג מפשיר אפשר להכין אותו ממש בתוך דקות בודדות, אבל נראה שלא כולם יודעים איך מפשירים דג במהירות וכמו שצריך. בדיוק בשבילכם הכנו מדריך מפורט ובו כל האפשרויות העומדות לפניכם. בתיאבון!
קרא עודקציצות מושלמות: המדריך לקציצות רכות וטעימות
הקציצות המושלמות לא דורשות מכם חומרי גלם רבים או הכנה מוקדמת או מורכבת: כל שתצטרכו זה בעיקר בשר טחון טרי, תבלינים, בצל, ביצה ולחם, ועוד כמה טיפים ודגשים שיסייעו לקציצות שלכם להיות אווריריות ועסיסיות יותר. אז איך בדיוק עושים את זה ומכינים את הקציצות המושלמות, הרכות והטעימות ביותר? הינה הטיפים שלנו
קרא עודדגים לסושי: המדריך המלא לסושי ביתי
אחד המאכלים היפניים הפופולריים והאהובים ביותר ברחבי העולם הוא הסושי. אומנם מדובר בשילוב של כמה חומרי גלם בסיסיים – אך השילוב של כולם יוצר ביס מענג ומלא בכל טוב ורבים התמכרו כבר למאכל האסייתי הזה. כיום יש לא מעט מסעדות אסייתיות המתמחות בהכנת סושי, אבל לגמרי מדובר במאכל שתוכלו להכין אותו במטבח הביתי שלכם. אז איך מכינים סושי? הכנו לכם מדריך שיעשה לכם סדר בעניינים ויוכל לעזור לכם לגלגל את הרול המושלם, בואו נצא לדרך
קרא עודטיפים להכנת כריך בשר
בא לכם ארוחה בשרית כיפית וטעימה בבית? רוצים להתפנק מכריך משובח באמצע יום העבודה או הלימודים? אין ספק שכריך בשר יעשה עבורכם את העבודה. ההכנה של הכריך לא מסובכת או ארוכה במיוחד, התוצאה פשוט נהדרת, ותמיד תוכלו לגוון ולשנות את התוספות לקראת הכריך הבא שתכינו. נשמע טעים? בעמוד הבא ניתן לכם טיפים להכנת הכריך הבשרי המושלם – אז בואו נתחיל
קרא עודהכנת המבורגר ביתי – המדריך המלא
לאחר שבמשך שנים הוא היה מאכל נפוץ למדיי ברחבי העולם, הפך ההמבורגר לאחד המאכלים האהובים בישראל. תוכלו למצוא את המנה הזו במסעדות רבות, כאשר לא מעט מסעדות מתמחות בהכנת המבורגרים. אין ספק שארוחת המבורגרים יכולה להיות הבילוי המושלם במסעדה – אבל למה לאכול בחוץ כשאפשר להכין בבית? ולכן אנחנו כאן עם המידע, המצרכים, הכלים, תהליך ההכנה והטיפים להכנת המבורגר ביתי. הכינו את הבשר והפשילו את השרוולים, ובואו נתחיל
קרא עודאיך לפלט דג בצורה הנכונה
אין ספק שארוחת דגים טובה מתחילה בדגים טריים וטובים. לא פעם דגים טריים נמכרים שלמים, ואם תרצו לפלט אותם תצטרכו לבקש מהקצב או לעשות זאת בעצמכם. ולכן, אם אתם מעוניינים לפלט דג בקרוב ולא יודעים כל כך איך להתחיל, הכנו לכם מדריך קצר שיוכל לתת לכם כיוון
קרא עודהאם בשר בריא או לא?
אם הגעתם לעמוד הזה סביר להניח שאתם אוכלי בשר, ורוצים לעצור ולהבין לרגע אם זה בכלל בריא לכם. יש לא מעט מיתוסים על בשר בקר ומחקרים רבים התקיימו בתחום, אך באופן כללי ניתן להצביע על כמה המלצות בנוגע לצריכת בשר, שכן הוא מכיל לא מעט חומרים מזינים והכרחיים לגוף. אז האם בשר הוא בריא ובאיזו מידה יש לצרוך אותו?
קרא עודטיפים להכנת דגים במעשנה
דג טוב יכול לפתוח כל ארוחה טובה, וכמובן שרבים יעידו שאין כמו ארוחת דגים עשירה. הטעמים העדינים של הדג שסופחים אליהם את התיבול, המרקם הרך וכמובן הערכים התזונתיים הטובים – הם רק חלק מהסיבות למה כדאי להכין ולאכול דגים, ואנו רוצים להכיר לכם דרך חדשה ומפתיעה לשדרג את מנת הדג – הכנה במעשנה. מעניין? הינה כמה דברים שכדאי לדעת
קרא עודחלקי בשר לפי מספר
חגי תשרי מתקרבים ואתם מתחילים לחשוב על מנות החג הבשריות והחגיגיות שאתם הולכים להכין? רוצים לרענן את התפריט שלכם ולהשתמש בנתח בשר חדש? או שתמיד רציתם להכיר את כל נתחי הבשר לפי מספרים ולא היה לכם את מי לשאול? ובכן, הגעתם למקום הנכון. בעמוד הבא נכיר לכם את כל החלקי הבשר לפי מספרים, נסביר על המאפיינים של כל אחד מהסוגים ועל דרכי ההכנה המומלצות. אז חממו את תנורים והדליקו את המנגלים – אנחנו מתחילים
קרא עודמידות עשייה בבשר – המדריך המלא
כנראה כל אחד שהזמין בשר כלשהו במסעדה, כמו סטייק או המבורגר, נתקל בשאלה “באיזו מידת עשייה תרצה את הבשר?”, וכמובן כל מי שאוהב לצלות במטבח הביתי שלו בשר נדרש להתעסק בנושא הזה בכל פעם מחדש. אז אם אתם צריכים חידוד והסבר בנושא, הכנו לכם מדריך קצר וקליל על כל מה שצריך לדעת על מידות עשייה בבשר. אז חממו את הגריל או את המחבת – אנחנו מתחילים
קרא עודאיך מכינים צלעות כבש באופן מושלם
מחפשים את מסמר הערב הבא בארוחת החג הקרובה? רוצים להפתיע את האורחים (ואת עצמכם) במעדן בעל האש? צלעות כבש יכולות להיות רעיון נהדר בעבור כך, ואם זה נשמע לכם טוב ובא לכם לנסות – ריכזנו לכם כמה טיפים ודגשים להכנת צלעות כבש שיגרמו לכולם ללקק את האצבעות.
קרא עודהפשרת בשר: טיפים מומלצים
קניתם בשר איכותי וטרי, הכנסתם אותו להקפאה ליום שבו תרצו להכין ממנו מנה מופלאה – ואז היום הזה הגיע. לפניכם עומדות כמה דרכים להפשיר את הבשר (או את העוף או הדגים) לפני הבישול, אבל חשוב שתעשו את זה נכון, כדי לשמור על איכות הבשר ולמנוע מחיידקים (שיכולים להזיק לכם) להתרבות עליו. אז איך מפשירים בשר בצורה נכונה וממה כדאי להימנע? ריכזנו לכם כאן את המידע החשוב
קרא עודאיך להכין חזה עוף
חזה עוף הוא אחד הנתחים הפופולאריים והאהובים ביותר על הישראלים. אפשר להכין ממנו שלל מטעמים ומאכלים, כשהנפוץ ביניהם הוא כמובן השניצל, וכמובן שאפשר גם להקפיץ אותו במחבת או לצלות אותו בתנור. וחוץ מזה שהוא טעים, הוא גם עשיר בחלבון – ולא סתם ספורטאים בוחרים להפוך אותו לחלק מרכזי בתפריט שלהם. אז מה עוד מעניין לדעת על הנתח הזה?
קרא עודרטבים לבשר
כמעט כל חובב בשר יעיד: בשרים, ובמיוחד בשרים צלויים, הם מצוינים וטעימים בפני עצמם ולרוב לא דורשים יותר משמן זית, מלח ופלפל שחור. אבל אם אנחנו רוצים לקחת את המנה לשלב הבא ולהעצים את טעמי הבשר, אפשר בהחלט גם לשלב עם הבשר רוטב שנוכל להכין בעצמנו. בדיוק בשביל זה ריכזנו לכם 4 רטבים מומלצים לבשר, שתוכלו להכין בקלות ובמהירות במטבח הביתי שלכם, ולהפוך את נתח הבשר שלכם למעדן. אז בואו נתחיל להכין!
קרא עודהמדריך לבחירת בשר איכותי
אין כמו בשר טעים ועסיסי במרקם רך ונוח ללעיסה, כזה שגורם לכם להתענג מכל ביס ולא לרצות להפסיק לאכול ממנו. אין ספק שבחירת בשר איכותי זה משהו שלומדים לאורך זמן, ושלחובבי הבשר המושבעים שבינינו כנראה יש טביעת עין חדה בנושא, אבל אין ספק שיש כמה כללי אצבע חשובים שיש להביא בחשבון, ולכן ריכזנו לכם את החשובים בעמוד הזה.
קרא עודעל האש בחוף הים
אם אתם אוהבים על האש ואוהבים את חוף הים – כדאי לכם לשלב בין השניים וליהנות מכל הטוב הזה עם הקרובים שלכם. נשמע לכם טוב? לפני שיוצאים לדרך, כדאי לכם לדעת כמה דברים על הדלקת מנגל בשטחי חוף הים, מה אומר על כך החוק ולהכיר חופים שתוכלו להבעיר בהם פחמים, וכמובן להצטייד בציוד החשוב לקראת הפיקניק שלכם – ועל כך במאמר הזה.
קרא עודדגים על האש
כשאנחנו מדברים על מנגל ועל האש, רובנו נחשוב ישר על מגוון בשרים עסיסיים שהם לא פחות ממעדן לחך לאחר צלייה. עם זאת, חשוב שלא נשכח גם את הדגים הטריים הנפלאים שהאש והניחוחות המעושנים מהמנגל יעשו להם רק טוב. אז חממו היטב את הגריל – ובואו נתחיל!
קרא עודסוגי דגים למאכל
ההכנה מהירה, התיבול קליל, והטעם? פשוט מעדן: דגים הם מאכל אהוב במיוחד והם מקבלים מקום של כבוד, לא פחות מבשרים וממאכלים אחרים. הם יכולים להיות מנה עיקרית מצוינת ומשביעה, ללוות מנות אחרות ולפתוח לכם כל ארוחה. ולכן, בעמוד הזה נמליץ לכם על 3 סוגי דגים מומלצים, נציג לכם כמה טיפים ודגשים חשובים וקצת על היתרונות באכילת דגים. בואו נתחיל להכין!
קרא עוד