טיפים לחזה עוף רך ועסיסי
חזה עוף הוא מקור מצוין לחלבון ממקור רזה, ובאמצעות שילוב נכון של טכניקות בישול ותיבול כל אחד יכול ליהנות ממנת חזה עוף בריאה, עסיסית וגם משביעה. בישול של חזה עוף אומנם דורש דיוק בכמה פרמטרים, החל בשלב הפשרת הבשר, דרך החיתוך של הנתח וכלה בשיטות הבישול שלו, אך אין זה אומר שהכנתו מסובכת. במאמר זה נסביר לכם כיצד תוכלו להכין מנת חזה עוף טעימה, נגלה לכם את הסוד לריכוך חזה העוף, ונספר לכם על טריק מנצח שיעניק למנה שתכינו מרקם של ענן וטעם גן עדן. רעבים? בואו נתחיל.
קרא עודטיפים לשניצל מושלם
השניצל הוא מנה אייקונית אהובה אשר מצאה את דרכה לשולחנות רבים בתרבויות ובמדינות שונות ברחבי העולם. מקור השניצל הוא באזור אוסטריה, אך הוא הפך למעדן ורסטילי ונצר קולינרי שמשתמשים בו במנות רבות, אפילו ביפן. בין שאתם מעדיפים שניצל מחזה עוף, מהודו או מעגל, המפתח להכנת השניצל המושלם מצוי בהכנה שלו. במאמר שלפניכם תכירו מקרוב את אומנות הכנת השניצל המפורסם, החל בבחירת נתח הבשר המתאים ביותר להכנתו וכלה בתיבול המושלם, ואת דרכי ההכנה השונות של המנה הנפלאה. בואו נתחיל.
קרא עודאיזה בשר מתאים לגולש?
גולש הוא מנה לבבית ומלאת טעמים שאנשים רבים אוהבים לאכול, הנפוצה בעיקר בימי חורף קרים. המנה הגיעה אלינו ממחוזות הונגריה, והיא משלבת בתוכה בשר איכותי, פפריקה ותבלינים נוספים, פלפלים אדומים מתוקים ותפוחי אדמה רכים. בחירת נתח בקר איכותי היא קריטית להכנת מנת גולש בלתי נשכחת. במאמר שלפניכם תוכלו לקרוא מדריך מפורט של כל סוגי הבשר המתאימים להכנת גולש.
קרא עודמאכלים עשירים בחלבון שאתם חייבים להכיר
חלבון, אבן בניין חשובה בגוף, משתתף בתהליכים ביוכימיים רבים של התאים באיברים השונים בגוף. כיצד החלבון עוזר לגוף שלנו, מהי כמות החלבון המומלצת לצריכה ביום, ואילו מאכלים ידועים כעשירים בחלבון? במאמר שלפניכם תמצאו את כל התשובות לשאלות האלו והמלצות למאכלים עשירים בחלבון.
קרא עודהמדריך המלא לבישול בפוייקה
אוהבים לטייל ימים שלמים ולעשות מסלולי שטח? אוהבים לבשל? אז יכול מאוד להיות שתיהנו גם לשבת מסביב למדורה כולם יחד, עם החברים והמשפחה, וליהנות מקערה חמימה של תבשיל קדירה מפנק וממלא. איך אתם שואלים? בישול של סיר פוייקה הוא התשובה בשבילכם. בישול פוייקה הוא שיטת בישול מצוינת אשר יכולה להקל עליכם מאוד בתנאי שטח שונים, לספק לכם ארוחה מזינה או אפילו שתיים וגם לשמח את הסובבים.
קרא עודטיפים ומתכונים לבישול בשטח
בישול בשטח הפך בשנים האחרונות לטרנד ולחוויה שכל אחד חייב לעשות מפעם לפעם. בין אם יצאתם לקמפינג בכנרת עם המשפחה והילדים או בין אם לטיול בשמורת טבע עם כל החברים, בשלב מסוים האוכל והחטיפים יגמרו, איתם גם הכוחות להמשיך במסלול, הרעב יתחיל לדגדג בבטן ונרצה להכין ארוחת שטח טעימה וכיפית. לשם כך, נעצור בנקודה מסוימת שבה נקים את האוהל שלנו ונארגן את כל ציוד הבישול במטבח השטח המאולתר שלנו. אם פעם היינו מסתפקים בסיר פויקה וזורקים לתוכו כמה פחיות של שעועית ואורז, הרי שהיום בישולי השטח השתדרגו ועלו כמה רמות. היום באמצעות הציוד המתאים, אפשר להכין אפילו ארוחות שף שלמות, לא משנה באיזה אזור בטבע אתם נמצאים. אם כך אילו סוגי בישול יצליחו גם בשטח ובאיזה חומרי גלם אפשר לצלוח את בישולי השטח ולהפתיע את כל החברים שלנו לטיול? תמשיכו לקרוא ותגלו.
קרא עודסוגי בקר – סקירת זני בקר בארץ ובעולם
בין מגוון זני הבקר השונים, הזנים הספציפיים המגודלים לייצור בשר יוצאים מן הכלל בשל התכונות הייחודיות שלהם התורמות לאיכות ולטעם הבשר. במאמר זה נרחיב על הזנים של הבקר שאנחנו צורכים בארץ, על המאפיינים השונים של כל זן ועל תרומתו לעולם הקולינרי.
קרא עודתבשילי קדירה – איך עושים את זה נכון?
קדירה הם המנה האולטימטיבית שמוכיחה את עצמה כבר במשך שנים בתרבויות קולינריות מכל רחבי העולם. המנות האלה, שמוכנות בסיר אחד, מציעות איזון מושלם בין כמה חומרי גלם ואפשר להכין אותן כמעט עם כל הירקות והקטניות שתעלו על דעתכם, ולהוסיף להן גם נתחי בשר עשירים בטעם. הקדירה היא תבשיל מושלם להכנה לאירוח של אנשים, לבישול מחוץ לבית בתנאי שטח וטיולים או לארוחת ערב חמימה וקלה להכנה עם המשפחה. והחלק הכי כיפי במנה זו הוא שתוכלו תמיד לשלב בה אך ורק את מה שאתם אוהבים. אז איך מכינים תבשילי קדירה מנצחים, ואיך אפשר לגוון בהכנת התבשילים השונים? הינה כל מה שצריך לדעת.
קרא עודכל הטיפים לקבב המושלם
קבבים טריים מתובלנים היטב שמקבלים חום מאש גלויה ומגירים נוזלים – אין אוהב בשר אחד שלא חלם עליהם לארוחת הצוהריים . הקבב הוא מאכל בשרי אשר נפוץ בתרבויות שונות ובעיקר בתרבויות המזרח התיכון, ונחשב למאכל רחוב אהוב המככב בארוחות שונות לצד תוספות מרעננות של סלטים, תפוחי אדמה, לחמים ועוד. ועם זאת, מלאכת הכנת הקבב היא לא עניין של מה בכך. במאמר זה נשתף איתכם את הדרכים להכנת הקבב המושלם – באיזה בשר כדאי להשתמש, אילו תבלינים מתאימים לבשר הקבב וכמה שומן כדאי לשים בתערובת הבשר לקבב שלכם. כמובן שגם נספר לכם כיצד לקבב את הבשר כך שתקבלו קבב אסלי ולא קציצה על שיפוד, ואיך עליכם לצלות אותו כך שיישאר עסיסי אך מוכן. הדליקו את המנגל, אנחנו מתחילים.
קרא עודאוכל בריא לילדים – רעיונות לארוחות מזינות לחופש הגדול
כהורים, עלינו לדאוג לילדנו לתזונה בריאה ומזינה החשובה לגדילה ולהתפתחות התקינה של ילדיכם וכמו כן לבריאות הכללית שלהם. ארוחות בריאות לילדים המכילות את כל אבות המזון, מספקות לילדכם את הרכיבים התזונתיים החשובים להתפתחות מוחית תקינה לשמירה על רמות אנרגייה גבוהות ועל מערכת חיסונית חזקה. בישול של ארוחות מזינות לילדים יכול להיראות מאתגר לעיתים או גוזל זמן, אבל אם נשלב את המרכיבים הנכונים ונשתמש במעט יצירתיות, גם הילדים וגם אנחנו נוכל ליהנות מארוחות מזינות, טעימות ומגוונות שאת הטיפים להכנתם ניתן לכם ממש כאן במאמר זה. כמו כן, נספר לכם איך אפשר ליצור ארוחות מזינות לילדכם בקלות ומה עליהן להכיל.
קרא עודהמדריך המלא לסוגי דגים מעושנים
יש הרבה דרכים להכין מנות דגים מושקעות ומלאות טעם וארומות, ואחת השיטות הפופולריות היא עישון הדג. זוהי שיטה שהשתמשו בה בעבר כדי לשמור על הדג לאורך זמן, והיום זהו רובד נוסף של מורכבות הטעם במנה. בואו להכיר את השיטה מקרוב ולהכיר את סוגי הדגים המומלצים לעישון.
קרא עודשיטות לריכוך בשר – 4 טכניקות מעולות
לא משנה איזה נתח בשר נבחר לבשל, נראה שנצטרך להשקיע מעט זמן ומאמץ כדי לרכך אותו כך שיהיה לנו נעים ונוח לאכול וללעוס אותו, וכמובן כדי שטעמו יהיה טוב יותר. קיימים בשרים שלא דורשים ריכוך ארוך מאחר וקיים בהם אחוז שומן גבוה, אך קיימים מנגד נתחים שקשה מאוד לרכך משום שכמעט לא קיים בהם שומן. לשני סוגי הבשרים האלה יש דרכים ושיטות שונות לרכך את אותם כדי ליהנות מכל העולמות. אם כך, איך עושים את זה בצורה הטובה ביותר בלי לפגוע במרקם הבשר ובטעמו? כל הטיפים והסודות ממש בהמשך.
קרא עודשיטות לחיתוך הבשר
חיתוך בשר הוא בהחלט אומנות שלא רבים מאיתנו יודעים איך ליישם במטבח. טכניקת חיתוך נכונה תעזור להשיג דיוק ושלמות במנות שנכין. במאמר זה נלמד מהן השיטות הנכונות לחיתוך בשר ונתמקד בחשיבות הכיוונים והזוויות שנצטרך להשתמש בהן בטיפול בסוגים שונים של נתחי בשר. כמו כן, נסביר על סוגי סכינים שונים שיש להם תפקיד חשוב בנוחות חיתוך הבשר וכמובן בתוצאה של חיתוך בשר מוצלח. השחיזו את הסכינים, אנחנו מתחילים.
קרא עודהסוד הגדול של בישול סו ויד
שמעתם פעם על בישול סו-וויד? מדובר בטכניקת בישול חדשה יחסית שהומצאה ממש בעשור האחרון. השיטה צוברת פופולריות רבה בתקופה האחרונה בעיקר במטבחים של שפים, משום שהיא מציעה פתרונות בבישול של מנות ושל חומרי גלם שונים, ובעיקר של בשר. הרשו לנו לחשוף לפניכם את הסודות המהפכניים ואת היתרונות שיש לבישול בשימוש בסו-וויד – מבטיחים שהם לא רק שמורים למטבחי שף, ושסו-ויד יכולה לשדרג גם את המטבח הביתי שלכם ולהרים את הארוחות שלכם לרמה אחרת.
קרא עודפלאנק סטייק מה שעוד לא ראיתם
פלאנק סטייק הוא נתח בקר פופולרי וטעים שצבר הכרה רבה בשל הטעם יוצא הדופן שלו ובשל הרכות שלו. בין אם אתם קרניבורים מומחים לנתחי סטייקים, בין אם אתם מתחילים את המסע הקולינרי שלכם או סתם רוצים ליהנות מארוחת ערב ייחודית – הבנת האיכויות של הפלאנק סטייק שהופכות אותו לנתח כה נהדר והכרת הדרכים להכנתו בצורה הנכונה הן חיוניות מאוד. לכן נתייחס במאמר זה לכל המידע שעוסק בפלאנק סטייק. נסביר כיצד בוחרים את הנתח הטוב ביותר ולאיזה מאפיינים שלו חשוב לשים לב, וכמו כן איך אפשר להכין אותו בצורה ראויה כדי לשמור על טעמו העסיסי ועל הערכים התזונתיים שהוא מספק. רעבים? בואו נתחיל.
קרא עודהמבורגר מעושן
המבורגר הוא עוד וריאציה מוצלחת של שילוב בין בשר ופחמימה שכולנו אוהבים להתרפק עליה מידי פעם. מדובר במאכל כל כך פופולרי ונפוץ, שיש לו המון אפשרויות מגוונות של הכנה שאיתן אפשר להכין את המנה הבלתי מנוצחת הזאת שאף אחד לא יכול להתנגד לה, ובטח לא אוהבי בשר. רוצים להכין המבורגר מעולה בבית ולשדרג אותו? נסו להכין המבורגר מעושן ולהוסיף לו את כל הטיפים הנכונים שתוכלו לקרוא במאמר שלנו.
קרא עודעראיס – פיתה ממולאת בבשר נהדר
מחפשים רעיון למתכון טעים ומהיר להכנה שימלא את החשק שלכם לבשר עשיר עטוף בבצק? מצאתם. מדובר במנה מוכרת ואהובה מאוד מהמטבח הערבי, אשר הגיעה אלינו היישר מלבנון וסוריה. למנה הזאת כמה שמות נפוצים כמו ערוסה או עראייס והמוכר ביותר עראיס. אפשר להכין עראיס בכמה דרכים, גם בבית על הגז וגם בעל האש, כשתרצו להזמין חברים לעל האש מושקע אבל קליל שלא דורש יותר מידי התעסקות. הדליקו את המנגל, אנחנו מתחילים.
קרא עודאיזה בשר מתאים לחמין? המדריך המלא לתבשיל שכולם אוהבים
בלא מעט בתים בישראל בוחרים להכין לשבת בבוקר את אחד התבשילים המזוהים ביותר עם המטבח היהודי – חמין. הריחות הטובים שמתפשטים בבית, הטעמים המשובחים, ובעיקר בהיותו תבשיל חם ומנחם, הפכו אותו לאחד התבשילים שרבים מאיתנו לא מסוגלים לוותר עליו בשבת (ויש לא מעט כאלה שגם לא מוכנים לוותר עליו במהלך השבוע). אז בין שאתם חייבים לפתוח את יום השבת שלכם עם התבשיל הטעים הזה ובין שאתם רוצים להכין אותו בעצמכם, בעמוד הזה תקבלו טיפים ומידע על איזה בשר מתאים לחמין ועוד כמה דברים שחשוב לדעת, אז בואו נתחיל להכין
קרא עודהמדריך להכנת הרוסטביף המושלם
אם אתם מתכוננים לשולחן החג או סתם מארחים ורוצים להגיש ארוחת מושקעת ולא יודעים איזה נתח של בשר כדאי להכין הפעם – יש לנו את הטיפ המושלם בשבילכם. ניחשתם? רוסטביף. מדובר במנה פופולרית כבר שנים במטבחים שונים ברחבי העולם. אם אתם תבחרו את הנתח הטוב ביותר ותשלבו כמה טיפים חשובים בהכנתו, אנחנו מבטיחים לכם שתקבלו את הרוסטביף המושלם.
קרא עודאוכל למתאמנים – אילו סוגי חלבון כדאי לצרוך?
כאשר מתחילים להתאמן ולשנות את אורח החיים – אם לצורך ירידה במשקל, חיטוב, שמירה על המשקל או אפילו עליה במשקל ובמסת השריר – התזונה שלנו צריכה להשתנות גם היא. כל אדם שמתאמן ושומר על כושר יודע שחלבון הוא רכיב תזונתי חשוב לצורך שמירה על תזונה בריאה ותפריט מאוזן. אז אילו סוגי חלבון חשובים למתאמנים ואיך אפשר לצרוך אותם? הינה על המידע שחשוב לדעת.
קרא עודקציצות עוף לילדים
התזונה והבריאות של ילדינו חשובה לנו וככל הנראה נעשה לא פעם מאמץ להחביא את אבות המזון שלהם הם זקוקים באוכל שאנחנו מגישים להם, למען התפתחותם הבריאה והתקינה. עוף הוא מרכיב חשוב ובסיסי לצריכת החלבון המומלצת לילדים וכמו כן אפשר להכין אותו בשלל צורות שהילדים יבקשו לאכול עוד ועוד. אז למה חשוב שילדים יצרכו עוף? כמה חלבון יש בעוף ואילו מאכלי עוף אפשר להכין לילדים שהם יאהבו? תמשיכו לקרוא.
קרא עוד