דף הבית » בלוג » איך משתמשים במד חום לבשר?

איך משתמשים במד חום לבשר?

בישול בשר למידת העשייה המושלמת היא אומנות לכל דבר ועניין, מאחר שהטמפרטורה הנכונה משפיעה מאוד גם על הטעם וגם על המרקם של הבשר. בכל מטבח מד חום או מד טמפרטורה לבשר נחשב לכלי הכרחי שמטרתו היא להביא את הבישול שלנו לדרגה של מצוינות. איך תוכלו להרשים את האורחים שלכם בנתחי בשר העשויים לעילא ולעילא? מה היתרונות של השימוש במדי חום בזמן הכנת בשר? אילו טיפים מקצועיים להכנת נתחי בשר חשוב שתכירו? לכל הפרטים והמידע – המשיכו לקרוא.

איך משתמשים במד חום לבשר?

מהו מד חום לבשר?

בעיקרו, מד חום לבשר הוא כלי המודד את הטמפרטורה הפנימית של הבשר בזמן בישול, כך שהוא משתמש כאינדיקטור ישיר לרמת המוכנות שלו. מכשיר פשוט אך חשוב זה, מבטיח שהבשל מבושל היטב גם מבפנים. בעת מדידת הטמפרטורה של הבשר אנחנו יכולים לדעת אם הוא הגיע לרמת הבישול הנדרשת להשמדת פתוגנים מזיקים כמו סלמונלה ואי-קולי, למשל, שיכולים לגרום להרעלת מזון. מעבר לבטיחות, השימוש במד חום לבשר מבטיח שהבשר מבושל ברמה הרצויה של הגשתו, תוך שמירה על העסיסיות שלו, על טעמו ועל מרקמו.

היתרונות של מד חום לבשר

לשימוש במד חום לבשר יש מטרות רבות מעבר להיותו כלי המאפשר לנו להבין שהבשר מוכן לאכילה מבפנים. מד החום משרת עיקרון קולינרי חשוב – דיוק, האחראי על כל ההבדל בטעם כשאנחנו מגישים בשר במידת עשייה מסוימת. ראשית, הוא מבטיח בטיחות מזון ונותן שקט נפשי שהבשר נטול חיידקים מזיקים. אבל הוא גם מאפשר לשפים ולבשלנים ביתיים להגיע לרמת העשייה הדרושה להם, בין אם מדובר במידות עשייה מדיום, מדיום וול או וול דאן, בלי לפגוע בנתח. יתרה מכך, מד חום לבשר מפחית מאוד בזבוז והוא מונע בישול יתר של נתחי בשר איכותיים. אם אתם שואפים לשלמות קולינרית, אין ספק ששימוש במד חום יספק לכם תוצאות עקביות שהן הכרחיות בסביבת עבודה מקצועית או באירוח אורחים למשל.

סוגים שונים של מד חום לבשר

קיימים שני סוגים עיקריים של מדי חום לבשר, שמטרתם זהה אך אופן הפעילות שלהם שונה:

מד חום דיגיטלי לבשר

מדי חום דיגיטליים לבשר ידועים במהירות ובדיוק שלהם. הם מודדים את הטמפרטורה בתוך שניות ספורות והם ידועים במאפיינים כמו כיבוי אוטומטי, תצוגה מוארת ועיצובים עמידים במים, מה שמשפר את השימושיות והעמידות שלהם בסביבות שונות במטבח.

מד חום אלחוטי לבשר

מדי חום אלחוטיים לבשר הם מוצר הנחשב למהפכני בתחום בישול הבשר, מאחר שהגרסאות האלחוטיות ידועות בנוחות שלהן. מדי חום אלו מאפשרים מעקב מרחוק מפני שהם מתחברים למכשירים חכמים ומתריעים כשהבשר מגיע לטמפרטורה הרצויה. הטכנולוגיה הזאת מועילה מאוד בתהליכי בישול ארוכים, כמו עישון, צלייה איטית או בישול בסו וויד, תהליכים שבהם שמירה על טמפרטורה קבועה היא קריטית.

איך משתמשים במד חום לבשר?

כדי לקבל קריאות טמפרטורה מדויקות, חשוב למדוד את טמפרטורת הבשר בצורה נכונה. יש להכניס את חוד מד החום לתוך החלק העבה ביותר של הבשר, הרחק מעצם, שומן או רקמות שיכולות לפגוע בקריאת הטמפרטורה. בעוף – עוף טרי למשל, הנקודה המומלצת ביותר היא אזור הירך הפנימית, או אזור הקרוב לחזה ושאינו נוגע בעצם. בזמן המדידה סבלנות היא המפתח – יש לתת למד החום זמן להתייצב מעט לקבלת קריאה מדויקת של הטמפרטורה.

טמפרטורות לנתחים שונים

חשוב להבין מהן הטמפרטורות הבטוחות והאופטימליות לסוגים שונים של בשרים, ולא משנה אם אתם בשלנים מקצועיים או חובבים. המידע הבא יוכל לסייע לכם כשאתם מודדים טמפרטורות של נתחים בבישול:

נתח בקר

בנתחי בשר בקר יש ספקטרום רחב של טמפרטורות “אכילות”, החל מ-63 מעלות צלזיוס למידת עשייה מדיום לנתחי סינטה, ועד למעלה מ-80 מעלות צלזיוס למידת עשייה וול דאן לנתח קצבים. אתם קובעים את הטמפרטורה הרצויה לפי ההעדפה האישית שלכם ושל הסועדים שלכם, וכמובן גם לפי הסגנון הקולינרי שלכם.

נתח עגל

בדומה לבקר, עגל מתרכך באופן הטוב ביותר בטמפרטורות שבין 55 מעלות למידת עשייה מדיום ועד ל-80 מעלות למידת עשייה וול דאן. טווח הטמפרטורות הזה מבטיח את מידת המוכנות של הבשר לאכילה.

נתח טלה

לטלה יש טעם עשיר ועמוק שמועצם היטב בבישול בתנור או בצלייה על האש. הטמפרטורה המומלצת לנתח טלה היא בין 62 ל-85 מעלות צלזיוס, בהתאם לסוג הנתח ולתוצאה הרצויה.

טיפ לצליית נתח בשר גדול

לצליית נתח בשר גדול, כמו תרנגול הודו שלם, צלעות פריים או שוק טלה, יש אתגרים ייחודיים. המפתח להצלחה הוא הפצת החום בצורה אחידה כדי שפנים הנתח יהיה מבושל, מבלי לבשל יתר על המידה את הבשר מבחוץ. יש להתחיל בחום גבוה כדי ליצור קרום סביב הנתח, ואז להוריד את הטמפרטורה כדי לאפשר בישול עדין של הנתח מבפנים. מעקב בעזרת מד חום בשר לקראת סוף זמן הבישול מבטיח שהבשר יגיע לטמפרטורה הפנימית הרצויה ללא ניחושים מיותרים. חשוב לזכור כי חשוב לתת מנוחה לבשר לאחר הבישול, מה שמאפשר לנתח להישאר עסיסי וטעים.

לסיכום

מד חום לבשר הוא כלי חשוב בכל מטבח והוא עוזר לטבחים להגיע למצוינות קולינרית. בין אם אתם שפים מקצועיים או טבחים ביתיים, שליטה בשימוש במד חום לבשר יכולה להעלות את רמת הבישול שלכם ולהביא לדיוק ולעקביות בהכנת כל נתח של בשר. מד חום לבשר יאפשר לכם להשיג תוצאה מקצועית בביטחון ובקלות וכמובן – להרשים את האורחים שלכם בארוחת החג הבאה.