דף הבית » בלוג » בשר להמבורגר

בשר להמבורגר

מי מאיתנו לא אוהב לאכול המבורגר טעים ועסיסי מדי פעם? זוהי אחת המנות הפשוטות אך מושלמות לכל הזדמנות ואירוע, ויש סיבה שהמבורגר פופולרי במיוחד בכל העולם. הצלחתו של המבורגר כמנה מן המניין, שלא נופלת ממנות יוקרה במסעדות עם כוכבי מישלן, מגיעה מהגיוון הרב שאפשר ליצור בטעמים ובמרקמים שלו. כשמדובר בהכנת המבורגר, הבשר הוא הרכיב המרכזי שיקבע את האיכות והטעם של המנה. כאן תוכלו לקרוא על הדרכים לבחירת הבשר המתאים, על הכנת ההמבורגר הטעים והעסיסי ביותר, ועל סוגים שונים של תערובות להמבורגר ותיבול נכון. כאן תוכלו ללמוד איך להכין המבורגר אוורירי ומושלם, אז בואו נתחיל.

בשר להמבורגר

איך לבחור בשר להמבורגר?

בחירת הבשר להמבורגר היא המפתח ליצירת המנה המושלמת. חשוב מאוד לבחור נתח של בשר טרי ואיכותי, המכיל אחוזי שומן מתאימים. כולנו שואלים את עצמנו אם בשר בריא או לא, והתשובה לכך תלויה בכמות השומן בבשר. השומן הוא גורם קריטי בטעם ובמרקם של קציצת ההמבורגר, ולכן מומלץ לבחור בבשר שמכיל לפחות 20% עד 30% שומן. בשר המכיל כמות קטנה יותר של שומן כנראה יהיה יבש יחסית, והוא עלול להתפרק ולהיות טעים פחות. מומלץ לבחור נתחי בשר המתאימים להמבורגר כמו צלעות בקר, כתף, או אפילו שפונדרה. אפשר לבחור גם בנתח אנטריקוט או אונטריב – נתחים אלו מכילים כמות שומן מתאימה ויש להם טעם עשיר ועמוק. כמו כן, חשוב לבדוק שהבשר נקי מעצמות וגידים, כיוון שהם לא יעברו טחינה כמו שצריך ועלולים לפגוע במרקם הסופי של ההמבורגר.

סוגים של תערובות המבורגר

תערובת המבורגר איכותית מורכבת משילוב נכון של נתחי בשר ושומן. שלא כמו קציצות, את תערובת הבשר הטחון של ההמבורגר לא מערבבים עם מרכיבים נוספים למעט שומן ומעט תבלינים. יש מקרים שבהם כדאי לערבב כמה סוגים של בשר כדי ליצור טעמים ומרקמים מורכבים, למשל שילובים של בקר עם טלה, עוף או אפילו כבש. כל שילוב מוסיף טעם ייחודי להמבורגר ומאפשר התאמה אישית לפי הטעם האישי שלכם. למשל, שילוב של בקר וטלה יוצר טעם עשיר ומלא, ועוף הוא בשר רזה יותר שיקליל את ההמבורגר ויוסיף לו טעם שונה. בחירת השילוב הנכון תלויה בטעם האישי שלכם, וגם באופי האירוע שבו מוגש ההמבורגר.

תיבול של בשר להמבורגר

תיבול נכון הוא המפתח להמבורגר טעים ומיוחד. התיבול צריך להיעשות במידה נכונה, כיוון שהוא צריך להחמיא לטעמיו הטבעיים של הבשר והשומן ולא לפגוע בטעם הטבעי של הבשר. לכן, בתערובות המבורגר מומלץ להשתמש בתבלינים בסיסיים כמו מלח ופלפל שחור גרוס, ולהוסיף מעט תבלינים אחרים לפי הטעם האישי. התבלינים המומלצים יהיו עשבי תיבול יבשים, אבקת שום או שום טרי קצוץ, בצל מטוגן, פפריקה מתוקה, מעושנת או חריפה, ואפילו צ’ילי טרי. כל תבלין מוסיף רובד נוסף של טעם ומעשיר את ההמבורגר. חשוב לזכור שהתיבול צריך להשתלב עם הבשר ולא להשתלט עליו. את קציצת ההמבורגר אתם לרוב מניחים על לחמנייה עם רטבים וירקות טריים נוספים, מה שיכול להשפיע עוד על טעם הבשר, לכן לא כדאי להעמיס עליו יותר מדי.

בשר המבורגר אוורירי

המבורגר טוב הוא המבורגר אוורירי ולא דחוס. כדי להגיע למרקם כזה, בהכנת המבורגר ביתי חשוב להקפיד לא לעבד את הבשר יתר על המידה. עיבוד יתר בטחינה או בערבוב דוחס את הבשר ויוצר המבורגר קשה שלא כיף לאכול. יש לטחון את הבשר פעם אחת או פעמיים במכונת טחינה ביתית או בסכין שף המיועדת לבשר, ולערבב בעדינות את התערובת עם התבלינים עד שרואים חוטים לבנים של השומן אשר מתחילים להיווצר ולהימתח כאשר אתם מערבבים אותו. לאחר מכן, כשאתם מעצבים את הקציצה, יש להקפיד שלא לדחוס אותה יתר על המידה. יצירת קציצה לא עבה מדי ואוורירית תאפשר לשמור על עסיסיות הבשר ולהפוך את המרקם של ההמבורגר לעדין, על אף שמדובר בבשר שומני יחסית. כדאי גם ליצור שקע קל במרכז הקציצה כדי למנוע התכווצות והתנפחות יתר במהלך הצלייה. אפשר להוסיף לתערובת הבשר גם כף או 2 כפות מים כדי לייצר אווריריות ועסיסיות.

איך להכין המבורגר מושלם?

כדי להכין את ההמבורגר מושלם, יש להקפיד על כמה עקרונות בסיסיים:

  1. בחירת הבשר והתערובת הנכונים – זהו השלב הקריטי ביותר הכנת ההמבורגר המושלם. חשוב לבחור בשר איכותי ולהתאים את אחוזי השומן כדי ליצור קציצה עסיסית
  2. עיבוד נכון של הבשר – חשוב לא לטחון את הבשר יותר מדי, ולעצב את הקציצה בצורה עדינה ולא דחוסה
  3. תיבול נכון – הקפידו על תיבול מדויק שיחמיא לטעם הטבעי של הבשר ולא ישתלט עליו
  4. צלייה – צלייה על האש היא אחת השיטות להכין המבורגר טעים ומוצלח. יש לצלות את ההמבורגר על גריל חם מאוד כדי לסגור את הבשר מבחוץ ולשמור על העסיסיות מבפנים. צלייה על גריל פתוח מאפשרת לשומן לטפטף והבשר יישאר עסיסי
  5. זמן הצלייה – חשוב לא לצלות את ההמבורגר יתר על המידה. צלייה של כ-3 או 4 דקות מכל צד תיצור המבורגר במידת עשייה בינונית, השומר על עסיסיות וטעמים עשירים. אם רוצים מידת עשייה שונה יש להתאים את זמן הצלייה, וכך גם את חום הגריל כדי לא לשרוף את ההמבורגר מבחוץ
  6. הגשה – כדאי להגיש את ההמבורגר בלחמנייה טרייה ואיכותית, עם ירקות טריים ורטבים לבשר כדי לקבל את ההמבורגר הקלאסי שכולנו אוהבים. אפשר גם להוסיף תוספות לפי הטעם, כמו בצל מטוגן או פטריות, ותוספות צד כמו צ’יפס פריך

לסיכום

המבורגר טוב הוא שילוב של הבשר הנכון, תיבול עדין, ועיבוד וצלייה מדויקים. הקפדה על עקרונות אלו תאפשר ליצור מנת המבורגר קלאסית שתשמח כל אורח ותהפוך כל אירוע לחגיגה. חשוב לשים לב לכל שלב בתהליך ההכנה עד לקבלת התוצאה המושלמת, מתיבול הבשר בצורה הנכונה, דרך עיצוב הקציצה בצורה האוורירית המתאימה, ועד לצלייה המדויקת שיוצרת את המרקם המושלם.