דף הבית » בלוג » קבב קווקזי

קבב קווקזי

מחפשים מנה טעימה, בשרית, עשירה ומפנקת שאפשר להכין בכל זמן בשנה? כדאי לכם בהחלט להכיר את הקבב הקווקזי, מנה נפלאה על בסיס בשר בקר או טלה עם תיבול מושלם והכנה קלה במיוחד. מושלם לארוחת צהריים ספונטנית, כשמארחים חברים או סתם כשמתחשק להרגיש את המזרח התיכון זורם בדם. אז מהו הקבב הקווקזי, מה מייחד אותו, איזה מצרכים צריך בשביל להכין אותו ולמה אסור להתפשר על בשר איכותי? הנה כל מה שאתם צריכים לדעת.

קבב קווקזי

מהו קבב קווקזי?

קבב קווקזי הוא מאכל שעשוי מבשר טחון שמגיע מהמטבח הקווקזי העשיר. מדובר בקבב מיוחד במינו שמושך אליו חובבי בשר בזכות הטעמים העמוקים והמרקם הייחודי שלו. המנה מבוססת על בשר טלה או בקר (ולעיתים על שילוב בין השניים) בתוספת תבלינים כמו כוסברה, כמון, שום ובצל, שמעניקים לו את הארומה הממכרת שמאפיינת את המטבח הזה. הקבב הקווקזי מוכר גם בזכות הצורה הארוכה והדקה שלו שנוצרת בזכות השיפוד שבו משתמשים לפני לעיצוב הבשר לפני הצלייה. הצלייה עצמה יכולה להתבצע על גריל פחמים, מה שיוסיף לקבב ניחוח מעושן קליל שהולך טובה עם הטעמים של המנה, למרות שגם בצלייה על מחבת בבית אפשר לקבל תוצאה מעולה וטעימה.

המנה מוגשת בדרך כלל עם ירקות צלויים, סלטים טריים או פיתות חמות והיא מושלמת לכל מי שמחפש חוויית בשר שמשלבת בין פשטות למסורת. בסופו של דבר יש לנו כאן יותר מסתם מנה, אלא חגיגה אמתית של תרבות וטעמים.

 

מה מייחד את הקבב קווקזי?

הקבב הקווקזי מתבלט בזכות המרקם הרך והעסיסי שלו שמגיע עם הבחירה בבשר טלה איכותי או תערובת של טלה ובקר. התיבול שלו ייחודי ומשלב כוסברה, שום, כמון ובצל שיוצרים טעמים עמוקים ומאוזנים. בנוסף – הצלייה על גריל פחמים (אם מכינים את הקבב על מנגל) מוסיפה ניחוח מעושן עדין שמדגיש את הטעמים הטבעיים של הבשר. יתרון משמעותי של המנה הוא הצורה הארוכה והדקה שמאפשרת בישול אחיד ומהיר והוא מוגש לרוב לצד ירקות צלויים וסלטים טריים, ארוחה שלמה, טעימה ומפנקת.

 

המצרכים הדרושים לקבב קווקזי

מן הסתם, קבב קווקזי טוב מתחיל בבשר טוב ומשובח. מומלץ לרכוש מראש בשר בקר טרי טחון או לחלופין בשר טלה, תלוי מה אתם אוהבים. בנוסף יש להצטייד בבצל לבן קצוץ דק, חצי כוס של פטרוזיליה קצוצה, שן שום כתושה ורבע כוס של שמן זית. המצרכים לתיבול עם כמון, מלח ופלפל שחור. לתהליך הצלייה יש להצטייד בשיפודים. ניתן לקנות שיפודי עץ, אבל שיפודי מתכת (שצריך לשמן לפני השימוש) יביאו לתוצאה טובה וטעימה יותר.

 

איך מכינים קבב קווקזי מושלם?

כאמור, כדי להכין את הקבב הקווקזי המושלם, צריך להתחיל קודם כל עם בשר אדום איכותי או בשר טלה ברמה הגבוהה ביותר. מניחים את הבשר בתוך קערה גדולה ומוסיפים אליה את הבצל, הפטרוזיליה, השום והתבלינים המומלצים. לאחר מכן מוסיפים את שמן הזית ומערבבים הכול עד שמקבלים תערובת אחידה. בנקודה הזו מומלץ לכסות את הקערה ולהניח לחצי שעה עד שעה במקרר כדי שתתגבש. בזמן הזה אפשר לחמם את הגריל או המחבת שמבשלים בה ולאחר מכן מכינים יחידות בגודל של כדור טניס מתערובת הבשר. משטחים כל כדור ליחידה ארוכה ואז משפדים שיפוד מתכת. צולים את הקבב במשך 10 דקות פחות או יותר ומגישים חם עם פיתה טרייה, סלט טוב וממרח פיקנטי.

 

בשר מתאים לקבב קווקזי

כשמדברים על קבב קווקזי קלאסי לפי הספר, הבחירה הנכונה היא בבשר טלה איכותי. ועדיין, גם בשר בקר יכול לעשות עבודה מצוינת אם זה מה שמעדיפים ואם יודעים לבחור נכון. בכל מקרה, הכי חשוב שהבשר יהיה טרי, עסיסי ואיכותי – כזה שאפשר לסמוך עליו שיעשה את כל ההבדל בטעם ובמרקם. אז בין אם תבחרו בבשר טלה או בקר, חשוב מאוד להשקיע בבשר משובח ואיכותי, מה שיקפיץ לכם את המנה למעלה בלי ספק.

 

תוספות מומלצות לקבב קווקזי

אז השקעתם, טרחתם והכנתם קבב קווקזי מושלם. עכשיו, מה מכינים לידו? ובכן, האפשרויות שלכם כאן הן באמת גדולות ובסופו של דבר הכול תלוי בטעם ובהעדפות שלכם. בראש ובראשונה שווה להשקיע בלחם טוב, לחמניות או פיתות טריות. אפשר לאכול את הקבב בתוך הלחם כסנדוויץ’׳ או כליווי בצד. בנוסף, שווה לגמרי לשדרג את המנה עם חמוצים וירקות כבושים שתוכלו להכין בעצמכם או לרכוש בסופר. חובבי חריף? סחוג טעים, מטבוחה טובה, פלפל צ׳ומה, אריסה ודברים כאלו בסגנון בהחלט יתאימו. שימו לב שאתם ממש לא חייבים לבחור תוספות מהמטבח הקווקזי (למרות שזה רעיון מעולה ומומלץ) ויכולים לשדרג את הארוחה עם כל מיני דברים טעימים מהמטבח הישראלי בכללותו.

 

לסיכום

הקבב הקווקזי הוא בחירה מושלמת לכל ארוחה, בטח אם עושים על האש או מכוונים לארוחה בשרית עשירה. זכרו שאתם ממש לא חייבים להיות בני העדה או מומחים קולינריים כדי להכין את המנה ומדובר במנה פשוטה שכל אחד יכול להכין בבית בקלות. סוד ההצלחה כמו שאתם כבר יודעים, הוא אך ורק בשר איכותי ומשובח וכאן תוכלו להזמין עד אליכם בשר איכותי לקבב קווקזי מושלם (או למצוא את נקודת השיווק הקרובה לביתכם). אז בין אתם מחפשים בשר טלה טרי לקבבים, בשר להמבורגר לארוחה אמריקאית, כנפיים לזרוק על המנגל או כל סוג אחר, אל תתפשרו על איכות, טריות וטעם. מעדני גורמה זאת הבחירה הבטוחה לארוחה מושלמת שכולם ידברו עליה. בתאבון!