דף הבית » בלוג » הפשרת דגים קפואים

הפשרת דגים קפואים

דג טעים הוא רעיון מעולה לארוחת צוהריים או ערב. הדרך הטובה ביותר לשמור דגים לאורך זמן היא בהקפאה וכאשר דג מפשיר אפשר להכין אותו ממש בתוך דקות בודדות, אבל נראה שלא כולם יודעים איך מפשירים דג במהירות וכמו שצריך. בדיוק בשבילכם הכנו מדריך מפורט ובו כל האפשרויות העומדות לפניכם. בתיאבון!

הפשרת דגים קפואים

דג טעים הוא רעיון מעולה לארוחת צוהריים או ערב. הדרך הטובה ביותר לשמור דגים לאורך זמן היא בהקפאה וכאשר דג מפשיר אפשר להכין אותו ממש בתוך דקות בודדות, אבל נראה שלא כולם יודעים איך מפשירים דג במהירות וכמו שצריך. בדיוק בשבילכם הכנו מדריך מפורט ובו כל האפשרויות העומדות לפניכם. בתיאבון!

איך אפשר להפשיר דגים קפואים במהירות?

הפשרת דגים במקרר

הפשרת דגים קפואים במקרר היא הדרך הטובה והמומלצת ביותר. מניחים את הדג בתבנית בתוך המקרר ואם אפשר מטים אותו מעט כדי לאפשר ניקוז יעיל של הנוזלים. זוהי דרך טובה מפני שהיא שומרת על הדג טרי, מונעת קלקול ומאפשרת הפשרה הדרגתית ולא מהירה מדי. עם זאת היא דרך די איטית ולא מתאימה כשרוצים להכין דגים באופן מידי.

הפשרת דגים במים

שיטה בהחלט יעילה שמתאימה בעיקר לדגים מפולטים, אבל לא רק. מכניסים את הדג לתוך שקית ניילון אטומה ומניחים בתוך קערת מים פושרים. את המים מחליפים בכל 20 דקות, פחות או יותר, ובתוך זמן קצר הטמפרטורה שלהם תביא להפשרה מהירה יחסית של הדג.

הפשרת דגים במיקרו

הפשרת דגים במיקרו היא שיטה שמתאימה כשאין זמן בכלל ורוצים להתחיל ולהכין את הדג בהקדם האפשרי. שמים את הדג בצלחת, מכסים ובוחרים בתוכנית הפשרה במיקרו (שימו לב – בחלק ממכשירי המיקרוגל תמצאו תוכניות הפשרה ייעודיות לדגים). מתחילים בכמה דקות של הפעלה ולאחר מכן בודקים מה מצבו של הדג ואם יש צורך בסיבוב נוסף, לרוב יהיה צריך. השיטה הזאת היא השיטה הכי פחות אידיאלית, מפני שהיא לא מאפשרת שליטה מדויקת בתהליך ההפשרה. נוסף לכך, ברוב המקרים מה שקורה זה שהדג מתחיל כבר להתבשל במיקרו, מה שאומר שחשוב להכין אותו באופן מידי אחרי ההפשרה כדי למנוע קלקול.

שימוש במלח לדגים קפואים

הפשרת דגים מוצלחת מתחילה עוד בתהליך ההקפאה, ואם נדע להקפיא דגים כמו שצריך נוכל לשמור על האיכות שלהם לאחר ההפשרה. לפני ההקפאה שווה להכין קערה ובה שני ליטר מים וכף מלח. בשלב הזה יש לטבול במים כל דג או פילה, הפעולה הזאת תעזור להרחיק שאריות של דם וריר ולשמור על הטריות. כדאי לארוז כל דג או פילה בנפרד בשקית אטומה (זיפ לוק הוא אפשרות מצוינת) ולהקפיא. אפשר גם למלא את השקיות במים ולהקפיא את הדג בתוך מים.

האם אפשר לבשל או לטגן דגים קפואים בלי הפשרה?

טיגון של דגים בלי הפשרה איננו אפשרי, לעומת זאת בישול של דגים בלי הפשרה הוא אכן אפשרי, אבל יש להביא בחשבון כמה נקודות חשובות: בראש ובראשונה הדג לא יהיה רך, עסיסי וטעים כפי שיכול היה להיות אם היינו מפשירים אותו . נוסף לכך חשוב לזכור שכשמדובר בדגים שאינם מופשרים, תהליך הבישול יהיה בדרך כלל ארוך יותר מפני שיש צורך קודם כל בהפשרה ורק לאחר מכן הדג יתחיל להתבשל. בקיצור – בישול של דג בלי הפשרה הוא משהו שנעשה רק כשאין ברירה ותמיד עדיף להפשיר קודם כל לפני שמבשלים.

לסיכום

הדבר הכי טוב שאפשר לעשות הוא לאכול דג טרי, אבל הדבר לא תמיד מתאפשר ולפעמים יש להקפיא דגים. אם נדע מראש איך להקפיא אותם בצורה טובה ולאחר מכן איך להפשיר אותם, נוכל ליהנות מדג טעים במינימום פגיעה באיכות ובטריות. רוצים לדעת עוד על הכנה של דגים וללמוד טכניקות כמו איך לפלט דג או לקבל טיפים להכנת דגים במעשנה? היכנסו עכשיו לבלוג שלנו ובו תמצאו עוד הרבה מאוד מידע חשוב ומעניין!

הפשרת דגים קפואים הפשרת דגים קפואים