דף הבית » בלוג » הכנת פסטרמה ביתית

הכנת פסטרמה ביתית

אין כמו לחזור הביתה ולדעת שלא תצטרכו לעבוד קשה ולהשקיע בארוחת ערב, הרי שהכנתם מראש פסטרמה עתירת חלבונים וטעמים. בשימוש פסטרמה ביתית תוכלו להכין סנדוויץ’ מפנק בזריזות, לצרף כמה פרוסות עבות למנת אורז או אפילו לאכול אותה ככה לצד סלט וליהנות ממנת חלבון דלת שומן בטעמים בייתים. קראו עוד ותגלו מהם הטיפים להכנת הפסטרמה הביתית שאין ממנה דרך חזרה. בואו נתחיל.

הכנת פסטרמה ביתית

אין כמו לחזור הביתה ולדעת שלא תצטרכו לעבוד קשה ולהשקיע בארוחת ערב, הרי שהכנתם מראש פסטרמה עתירת חלבונים וטעמים. בשימוש פסטרמה ביתית תוכלו להכין סנדוויץ’ מפנק בזריזות, לצרף כמה פרוסות עבות למנת אורז או אפילו לאכול אותה ככה לצד סלט וליהנות ממנת חלבון דלת שומן בטעמים בייתים. קראו עוד ותגלו מהם הטיפים להכנת הפסטרמה הביתית שאין ממנה דרך חזרה. בואו נתחיל.

מה מקור השם פסטרמה?

השם מקורו בטורקית, מהמילה “באסטירמה” (bastırma), שפירושה “לדחוס” או “ללחוץ”, בהתייחס לתהליך הכנת הבשר.

האם פסטרמה בריאה לאכילה?

פסטרמה עשירה בחלבון, אך גם בנתרן ושומן רווי. היא יכולה להיות חלק מתזונה מאוזנת כאשר נצרכת במתינות.

פסטרמה ביתית – שלבי בחירת הבשר (איזה בשר מומלץ להכנת פסטרמה ביתית)

לצורך הכנת פסטרמה ביתית, המומחים ואנשי המקצוע בעולם המטבחים ממליצים להשתמש בבשר מיועד אשר ישיג לכם את הפסטרמה העסיסית ביותר. מומלץ מאוד להשתמש בחזה עוף חצוי או בחזה הודו נקבה לצורך הכנת הפסטרמה. נתחים אלו עתירים בחלבון, ידעתם כמה חלבון יש בחזה עוף למשל? כמעט 31 גרם, תלוי בגודלו כמובן. נוסף לכך אלו נתחים דלים בשומן, אך בזכות הטכניקה הנכונה אפשר לרכך אותם ולהכין מהם פסטרמה עסיסית ובריאה.

הכנת הכלים והמטבח לצורך ההכנה לפסטרמה

לצורך הכנת הפסטרמה נצטרך להשתמש בכמה כלים אשר יקלו עלינו את תהליך ההכנה ויזרזו אותו. אחד השלבים בהכנת הפסטרמה הוא כבישה בנוזלים והכנת רוטב למשל. לשם כך יש להשתמש במלקחיים, רשת צלייה ,כמה כפות מדידה ,קרש חיתוך, קופסה אטומה וחוטי קשירה לבשר.

המדריך להכנת הפסטרמה הביתית – שלבי ההכנת הפסטרמה

• נשתמש בנתח כמה שיותר גדול של חזה עוף או של חזה הודו נקבה ונקשור אותו לכדי נתח אחיד.
• נכניס את הנתח הקשור לקערת כבישה שבה כל התבלינים שנבחר. נוסיף מים ואת האלמנטים החשובים ביותר לכבישה שהם סוכר ומלח. כדי שהסוכר והמלח יתמוססו ויצרו נוזל כבישה שירכך את הנתח, כדאי להרתיח את הנוזל להמסת המלח והסוכר,      לקרר אותו ורק אז להשרות את נתח העוף שבחרנו בנוזל לפחות לכמה שעות. מי שרוצה, אפשר לכבוש אותו גם במשך לילה במקרר.
• לאחר שכבשנו את העוף, נשטוף אותו טוב ונכין מרינדת שמן זית ותבלינים שאנחנו אוהבים שתיצור מעטפת קריספית ועסיסית ותסגור את הנתח מבחוץ. נותנים לנתח לנוח במרינדה במשך כשעה.
• נכניס את הנתח לצלייה על רשת בתנור על חום של 180 מעלות במשך כחצי שעה לאיטום מושלם של הבשר.
• נוריד את הטמפרטורה של התנור ל-150 מעלות ונמשיך בבישול עד שננעץ שיפוד במרכז הנתח ונראה כי יוצאים מהנתח מיצים, זה בדרך כלל לא ייקח יותר מרבע שעה, וכך נדע שהנתח מוכן.
• חשוב מאוד לתת לפסטרמה להתקרר כרבע שעה לפני שנפרוס ונגיש אותה, כדי שיתרת הנוזלים לא יזלגו ממנה ושהפסטרמה לא תתייבש.
• בתיאבון!

אופן הצלייה של הפסטרמה

צלייה מושלמת של הפסטרמה היא שתהפוך את החזה עוף בתנור שלכם לפסטרמה אמיתית. יש כמה טיפים שיעזרו לכם לעשות את זה נכון:

טיפים לצלייה מושלמת

• רשת צלייה: חשוב להשתמש ברשת לצליית הנתח כדי שהוא יאטם ויקבל חום מכל הצדדים. אם אתם חוששים מלכלוך התנור בנוזלי הרוטב, תוכלו להניח תבנית מתחת לרשת.
• חימום התנור מראש: יש לחמם את התנור מראש לחום גבוה לפני הכנסת הנתח פנימה. יש להכניס את הנתח לתנור רק כאשר הוא חם דיו.
• לא לפרוס ישר: חשוב לא לפרוס את הפסטרמה ברגע שהוצאנו אותה מהתנור, אלא לתת לה זמן להתקרר – כך היא תישמר לאורך זמן ולא תתייבש.

חוויה קולינרית לכל המשפחה

הכנת פסטרמה ביתית היא לא קשה מידי ואיננה דורשת שלבים רבים או כישורי בישול מטורפים. לכן כל אחד יוכל להכין אותה וכדי לגרום לחוויה להיות מהנה וקלה יותר, אפשר לרתום אליה את שאר בני המשפחה ואפילו לעשות זאת עם הילדים. כאשר לאחר הבישול כולם ייהנו יחדיו מארוחה מספקת עסיסית וטעימה.

לסיכום

הכנת פסטרמה ביתית היא לא דבר מסובך כלל, אך בכל זאת כדאי מאוד להקפיד על הטיפים ועל טכניקת הצלייה הנכונה לקבלת הפסטרמה המושלמת. הכי הכי חשוב הוא לתבל את הפסטרמה לפי הטעם האישי שלכם, כאשר ישנם שילובים רבים שיתאימו לפסטרמה וישדרגו אותה – תיבול של חרדל ודבש או של שמן זית, שום וצ’ילי הם תיבולים מנצחים – העיקר שיהיה לכם טעים וכיף להכין פסטרמה ביתית, בתיאבון.

הכנת פסטרמה ביתית הכנת פסטרמה ביתית