טיפים להכנת דגים במעשנה
דג טוב יכול לפתוח כל ארוחה טובה, וכמובן שרבים יעידו שאין כמו ארוחת דגים עשירה. הטעמים העדינים של הדג שסופחים אליהם את התיבול, המרקם הרך וכמובן הערכים התזונתיים הטובים – הם רק חלק מהסיבות למה כדאי להכין ולאכול דגים, ואנו רוצים להכיר לכם דרך חדשה ומפתיעה לשדרג את מנת הדג – הכנה במעשנה. מעניין? הינה כמה דברים שכדאי לדעת
דג טוב יכול לפתוח כל ארוחה טובה, וכמובן שרבים יעידו שאין כמו ארוחת דגים עשירה. הטעמים העדינים של הדג שסופחים אליהם את התיבול, המרקם הרך וכמובן הערכים התזונתיים הטובים – הם רק חלק מהסיבות למה כדאי להכין ולאכול דגים, ואנו רוצים להכיר לכם דרך חדשה ומפתיעה לשדרג את מנת הדג – הכנה במעשנה. מעניין? הינה כמה דברים שכדאי לדעת
מה צריך להכין לקראת ההכנה?
לקראת עישון דגים במעשנה תצטרכו, כמובן, מעשנה. בחירה של מעשנה יכולה להיות מורכבת, ואם אתם כבר כאן, אפשר להניח שיש לכם אחת כזאת או שאתם מתכוננים לקנות. נוסף על כך, שימו דגש גם על הנסורת שאתם בוחרים כשמדובר בעישון חם, משום שהטעמים של העשן נספגים ונכנסים לאוכל, ממש כמו תבלין. ולכן כשמעשנים דגים כאשר להשתמש בעצים בטעמים נעימים ועדינים, כמו זית ולימון.
נוסף על כך, תצטרכו גם דגים, רצוי דגים טריים על דגים קפואים (אבל הם יכולים להיות מצוינים גם כן). שימו לב שמגוון רחב של דגים יכול להתאים למעשנה, ועל זה נפרט בהמשך.
אז איך לעשן דגים במעשנה?
- מכינים את הדגים – לפני הכול, צריך כמובן להכין את הדגים. דאגו שהדגים נקיים מקשקשים, ואפשר לבקש מהקצב גם להסיר מהם את העצמות (למי שלא אוהב להתעסק בזה בזמן האכילה). מבחינת תיבול אתם יכולים ללכת על כל תיבול לפי הטעם שלכם – החל בתיבול קליל ופשוט של שמן זית, מלח ופלפל, ועד לתיבול עם עשבי תיבול, שום ולימון. הקפידו לעסות את הדג היטב עם כל התבלינים והשמן – מבפנים ומבחוץ.
- מכניסים למעשנה – לאחר שהמעשנה חמה ומוכנה בעבור הדגים שלכם, והדגים שחו מספיק זמן במרינדה או בתיבול שלהם, זה הזמן להתחיל לעשן. מכניסים את הדגים למעשנה לפחות למשך עד חצי שעה (או פחות – תלוי בעובי הדג וגודלו), כאשר ההמלצה היא לתלות אותם בפנים. לאחר מכן, בדקו שהדג לבן ויפה במרכזו – והוא מוכן לאכילה.
סוגי דגים למעשנה – דגשים
בגדול תוכלו לבחור כמעט כל סוג של דג למעשנה. הדגש הוא כמובן על בחירת הדג עצמו – חשוב שזה יהיה דג טרי. דג טרי ואיכותי אפשר לזהות על פי המראה – זימים ורודים ויפים, העיניים מבריקות ושקופות וללא ריח חזק של קלקול.
ואם אנחנו ספציפיים יותר, הינה שני סוגי דגים למעשנה שיוכלו לייצר בעבורכם מטעמים נהדרים:
דג סלמון במעשנה
לא חשוב איך תכינו אותו – דג סלמון הוא חגיגה של טעמים והוא מתאים לכל ארוחה. דג סלמון במעשנה יכול לצאת נהדר כשיודעים להכין אותו היטב. בגדול, רצוי להשרות אותו במרינדה טובה במקרר למשך כמה שעות, מה שיוצר למעשה תהליך של כבישה, ולהכניס למעשנת בטמפרטורה מדויקת ולזמן מדויק. כך למעשה תוכלו לקבל דג עסיסי ועשיר בטעמים. תוכלו כמובן, לחלופין, לתבל קלות את הסלמון בתיבול בסיסי ולהכניס לעישון.
דג דניס במעשנת
דג נוסף שרבים אוהבים, והוא פשוט נהדר בצלייה וכמובן במעשנה הוא דניס. העיקרון בהכנה שלו דומה מאוד להכנה של כל דג טרי ושלם במעשנה. מתבלים דג דניס שלם היטב, מכניסים אותו למעשנה חמה למשך עד חצי שעה בדרך כלל, ואוכלים בכיף. לדג דניס מחמיאים שלל סוגי תיבול, כאשר המומלץ הוא תיבול של שום, שמן זית, מלח ופלפל, עשבי תיבול ופרוסות לימון. כמה פשוט – ככה טעים.
לסיכום
עישון דגים, וכמובן גם עישון בשרים ועופות הוא תהליך מורכב למדי, הדורש הכנה ודיוק. אבל אם התאהבתם בטעמים של האוכל שעבר עישון במעשנה, נסו לעשן בעצמכם, ותגלו עולם מופלא של טעמים ומרקמים. בהצלחה ובתיאבון!