דף הבית » בלוג » איך להדליק מנגל

איך להדליק מנגל

יום העצמאות עוד רגע מגיע, והחלטתם שהשנה אתם רוצים להפוך את המנגל שלכם למושלם? הגעתם למקום הנכון. בעמוד הזה הכנו לכם את הדרכים להדליק את המנגל שיסייע לכם לצלות בשר מצוין, דגים טובים וירקות טריים. מוכנים? בואו נדליק!

איך להדליק מנגל

רגע לפני שמדליקים…

אם אתם מעוניינים להדליק מנגל גחלים רגיל, ולא למשל מנגל גז שההדלקה שלו כוללת פשוט סיבוב של כפתור (למנגל גז יתרונות משלו כמובן), חשוב שתוודאו מראש שיש לכם את כל המרכיבים לפי הדרך שבה תחליטו להדליק את המנגל. אז בין הרשימה לעל האש שהכנתם, תכללו את המנגל (שימו לב שהוא בגודל שיתאים למספר הסועדים), רשת למנגל, פחמים איכותיים, גפרורים או מצית, מלקחיים לפחמים, וכן גם בצל משופד על מזלג/שיפוד עם שמן כדי לשמן את הרשת.

הדרכים להדליק מנגל

ארובת פחמים

בשיטה זאת ניצור ארובה באמצעות הפחמים, כדי לרכז את החום במרכז ולהדליק את האש במהירות. כדי ליצור ארובה במנגל, הכינו קודם פחית שימורים (כמו פחית זיתים למשל) שפתחתם אותה משני הצדדים וחוררתם אותה בחלקה התחתון. לאחר מכן הציבו אותה במרכז המנגל (כאשר החלק עם החורים הוא התחתון). מסדרים שכבות של נייר ספוג בשמן ופחמים ומדליקים מהחלק התחתון. ניתן לנפנף כדי להאיץ את ההדלקה, ולאחר שכל הגחלים מוכנים פזרו אותם במנגל בזהירות. אף שמדובר בדרך זולה ומהירה יחסית, היא לוקחת לא מעט זמן והשקעה, ובמיוחד בהכנה של הארובה והפחית.

‘נרות’ מנייר ושמן

אחת השיטות שאוהבים להשתמש בהן, משום שמדובר בדרך מהירה וחינמית להדליק את המנגל. מתחילים כאן בלפזר את הפחמים בתוך המנגל, תוך כדי שמשאירים חללים קטנים ביניהם. בכל רווח מניחים “נר”, כלומר מעין גליל קטן, העשוי מנייר סופג או טישו שספוגים בשמן בישול. את פיסת הנייר הזאת מדליקים באש, ולאחר מכן אפשר לערבב את כל הפחמים כדי שיידלקו באופן שווה. אפשר לנפנף קצת כדי לסייע לכל הפחמים להידלק. שימו לב שזוהי דרך בעייתית מעט משום שהנרות לא תמיד בוערים מספיק זמן והנייר הבוער יכול להתעופף ברוח.

מדליקי פחמים

ניתן לקנות מדליקי פחמים מוצקים או נוזליים, ותוכלו לגלות בעצמכם עם איזה סוג נוח לכם להדליק את המנגל. בשיטה זאת יש לבנות ערמת פחמים באופן נכון, ואין לשפוך את כל הפחמים והמדליקים בבת אחת. בסביבת כל כמה פחמים, למשל 6-5, הניחו חתיכת מדליק אחת וכך הלאה, עד שנוצרת לכם רשת של מדליקי פחמים בתוך כל הפחמים. לבסוף, הדליקו את מדליקי הפחמים שנמצאים במקומות גלויים במנגל, והניחו להכול לבעור אט-אט. מצד אחד מדובר בשיטה שרבים מעדיפים, משום שלאחר שהכנתם ערמה טובה המנגל יידלק במהירות, אך מצד שני זוהי דרך שיכולה לקחת לא מעט זמן עד שמתרגלים אליה, וכן לרוב מדובר בחומר סינתטי שעשוי מכימיקלים שעשוי להשאיר ריח וטעם לוואי באוכל.

מדליק פחמים מוצק אורגני

בדומה לשיטה הקודמת שציינו, גם פה מדובר באותה דרך עבודה. שוברים את מדליק הפחמים ומפזרים אותו באופן שווה בין הפחמים במנגל. שימו לב שמדובר במוצר אורגני, ללא שימוש בחומרים כימיים שיכולים להזיק או לגרום לטעם לוואי באוכל. החיסרון כאן הוא המחיר – מדובר במוצר יקר יותר, וכשמדובר במנגל גדול, אפשר להניח שחבילה אחת של מדליק לא תספיק.

מבער גז

אם יש לכם מבער גז (ברנר), חשוב שתדעו כי תוכלו להדליק בעזרתו את המנגל במהירות וקלות. פשוט צריך להכין ערמה של פחמים במנגל, להפעיל את הברנר ולכוון את הלהבה לפחמים, עד שהם נדלקים ומתחילה לבעור אש טובה. אף שזו דרך מצוינת להדלקת גריל, זוהי דרך היקרה ביותר מבין אלו שכתבנו עליהן כאן. כך או כך, חשוב שתשמשו בברנר בזהירות.

לשמור על החום עם נפנופים

אחרי שהפחמים שלנו התחילו לתפוס אש טובה, תוכלו להתחיל לנפנף כדי לספק לאש יותר חמצן. שימו לב שיש מספיק מרחק בין הגחלים לרשת, כדי לאפשר לבשר להיצלות כראוי ולא לשרוף אותו מהר.

סיכום

אז אחרי שאתם יודעים איך להדליק את המנגל בדרך הקלה והמהירה ביותר, הכינו את הבשרים וחממו את המנגלים – והתחילו להכין מטעמים למשפחה ולחברים. אם תרצו להפוך את החוויה למושלמת, אל תשכחו לקנות בשר איכותי וטרי מקצבייה איכותית ולדאוג ללוות את הארוחה בתוספות מעניינות ורטבים טובים. בתיאבון ונפנוף נעים!

איך להדליק מנגל איך להדליק מנגל