ניו יורק סטריפ סטייק
משתגעים מנתח הסינטה המוכר והאהוב, אך רוצים להשתדרג בסטייק בשרני ומפנק במיוחד? הכירו את סטייק ניו יורק סטריפ. מדובר בסינטה על עצם אשר משבחת את טעמי הבשר ומייחדת אותם. כל מה שאתם צריכים לדעת על הנתח הזה מובא לפניכם במאמר הבא.
מה הוא ניו יורק סטריפ סטייק?
ניו יורק סטריפ סטייק הוא למעשה נתח סינטה המקוצב עם עצם. את הסטייק הזה תוכלו לזהות בשמות נוספים אצל הקצב, כמו סינטה על העצם או “ניו יורק קאט”. הנתח הזה מגיע מהמותן של הבקר, מאחורי הצלעות ומול הירכיים. הסטייק למעשה ממוקם באזור בפרה אשר לא נמצא במצב מאומץ, שתורם למרקם הרך והטוב שלו לאחר הכנה נכונה (שעליה נדבר מייד). העצם המחוברת לסינטה תורמת לא מעט לטעמים של הסטייק במהלך ההכנה, ומעמיקה אותם במיוחד.
סינטה על העצם – דרכי הכנה מומלצות
ניתן להכין את הניו יורק סטייק בכל דרכי ההכנה המסורתיות לצליית בשר:
- גריל – הדרך האהובה והנפוצה להכנת סטייק ונתחי בשר היא צלייה על הגריל. כל שתצטרכו הוא גריל פחמים טוב (או גז), וכשהגחלים מוכנים הניחו את הסטייק שלכם לצלייה טובה מכל צד. אפשר להחזיק את הסטייק במלקחיים ולצלות את הצד הצר שלו, ולאחר מכן לצלות אותו במשך דקות אחדות על כל אחד מצדדיו, עד לקבל צבע יפה ושחום.
- מחבת יצוקה – במחבת יצוקה תוכלו לקבל סטייק נהדר. שמנו היטב את המחבת ותבלו את הסטייק בתיבול בסיסי של מלח ופלפל. לאחר שהמחבת חמה, הניחו את הסטייק עד שהוא מוכן מכל הצדדים. במהלך ההכנה אפשר להוסיף עשבי תיבול להעצמת הטעמים והעשרתם, כמו רוזמרין.
- תנור – לבסוף תוכלו להכין את הניו יורק סטריפ גם בתנור כשהוא מכוון למצב גריל. שימו את הסטייק על תבנית, לאחר שמרחתם אותו בשמן זית ובתיבול בסיסי, ותנו לו מכה של חום כשהוא קרוב ביותר לחלק של הגריל, למשך דקות ספורות ועד שהוא מוכן.
ניו יורק סטריפ סטייק – מידת עשייה מומלצת
כדי ליהנות מכל הטוב והעסיסיות של הנתח המיוחד שלנו, רצוי לצלות אותו במידות העשייה רייר (המידה הנמוכה ביותר של העשייה) עד מדיום (מידת עשייה ובה הבשר נא למחצה). הבחירה של מידת העשייה תלויה בסוג הנתח, והיא בסופו של יום גם עניין של טעם והעדפה, שכן יש אנשים שאוהבים את הסטייקים שלהם מדממים במידת עשייה רייר ואילו אחרים מעדיפים אותם עשויים יותר. למומחים במידות עשייה לא ניתן להפוך ביום אחד, ומדובר בתהליך של למידה והקפדה על אופן הכנה מדויק ומוקפד, כדי שתוכלו לקבל את מידת העשייה שכיוונתם אליה.
מי יאהב סינטה על העצם?
השאלה היא – מי לא יאהב? סינטה על העצם מתאימה לחובבי הסטייקים והסינטה בפרט, שלא מהססים לנסות נתחים חדשים שייצרו להם מטעמים טובים ומיוחדים. משום שמידת העשייה העדיפה של סינטה על העצם היא נמוכה יחסית כפי שציינו, הסטייק יתאים לאלה שמעדיפים כך את הסטייק שלהם, אבל כנראה גם מי שלא כך – לא יצטער אחרי שיטעם את הנתח הטעים, הרך והעסיסי הזה.
טיפים חשובים
לפני שמתחילים, הינה כמה טיפים שכדאי לכם לתת עליהם את הדגש:
- איכות הבשר – כמו תמיד נתחיל בפרמטר החשוב ביותר כשזה מגיע לבשר. כדי לקבל מנה מצוינת ומרשימה חשוב להשתמש בחומרי גלם איכותיים וטריים ולא להתפשר על קצבייה שתספק לכם את הטוב מכול. אנחנו במעדני גורמה חרטנו על דגלנו איכות וטריות במקום הראשון, לצד שירות אדיב ומסור לאורך הרכישה.
- רטבים מומלצים – בבשר טוב כמו בבשר טוב אפשר להסתפק בתיבול בסיסי הכולל שמן זית, מלח ופלפל גרוס, אך אפשר להגיש אותו גם לצד רוטב או מתבל מעניין שיהפכו כל ביס לחלומי. הרוטב הקלאסי לבשר הוא כמובן רוטב צ’מיצ’ורי, אך גם רוטב איולי חרדל ולימון או רוטב ברביקיו עגבניות יכולים להשתלב מצוין.
- חיתוך הבשר והגשתו – לאחר שצליתם את הבשר בדרך שבה בחרתם (מחבת, גריל או תנור) הגיעו הזמן לחתוך ולהגיש. אם מדובר ארוחה של סועד אחד, אפשר להגיש את הסטייק שלם כפי שהוא. עם זאת, ניתן גם לחתוך אותו לפרוסות יפות ולהגיש לצד רוטב טוב או תוספת אחרת (וכאן מגוון מתכונים שניתן לשלב). אם כן, לאחר שהסטייק מוכן תנו לו לנוח על קרש עץ כמה דקות, הפרידו ממנו את העצם בעזרת סכין חדה, וחתכו אותו כנגד כיוון הסיבים. וזהו, תתפנקו.
לסיכום
אם ניו יורק סטריפ סטייק נשמע לכם מסקרן, אתם מוזמנים לרכוש סטייק סינטה טרי מאחת הקצביות שלנו במעדני גורמה, וליהנות מבשר איכותי, טרי ועסיסי, שיגרום לכם לחזור לסבב בשרים נוסף. כאן נציין כי נתחי הבשר שלנו עומדים בדרישות הכשרות השונות, וצוות הקצבים שלנו ישמח לתת לכם שירות ולהיעתר לכל בקשה שלכם. בהצלחה ובתיאבון!