דף הבית » בלוג » דגים לסושי: המדריך המלא לסושי ביתי

דגים לסושי: המדריך המלא לסושי ביתי

אחד המאכלים היפניים הפופולריים והאהובים ביותר ברחבי העולם הוא הסושי. אומנם מדובר בשילוב של כמה חומרי גלם בסיסיים – אך השילוב של כולם יוצר ביס מענג ומלא בכל טוב ורבים התמכרו כבר למאכל האסייתי הזה. כיום יש לא מעט מסעדות אסייתיות המתמחות בהכנת סושי, אבל לגמרי מדובר במאכל שתוכלו להכין אותו במטבח הביתי שלכם. אז איך מכינים סושי? הכנו לכם מדריך שיעשה לכם סדר בעניינים ויוכל לעזור לכם לגלגל את הרול המושלם, בואו נצא לדרך

דגים לסושי: המדריך המלא לסושי ביתי

אחד המאכלים היפניים הפופולריים והאהובים ביותר ברחבי העולם הוא הסושי. אומנם מדובר בשילוב של כמה חומרי גלם בסיסיים – אך השילוב של כולם יוצר ביס מענג ומלא בכל טוב ורבים התמכרו כבר למאכל האסייתי הזה. כיום יש לא מעט מסעדות אסייתיות המתמחות בהכנת סושי, אבל לגמרי מדובר במאכל שתוכלו להכין אותו במטבח הביתי שלכם. אז איך מכינים סושי? הכנו לכם מדריך שיעשה לכם סדר בעניינים ויוכל לעזור לכם לגלגל את הרול המושלם, בואו נצא לדרך

המצרכים להכנת סושי ביתי

יש לא מעט מתכונים להכנת סושי ביתי, ואלו הם המצרכים הבסיסיים והכרחיים לכולם:

  • אורז עגול – שימו לב שמדובר באורז מיוחד לסושי. אין להשתמש באורז רגיל לבישול.
  • חומץ אורז – חשוב מאוד בהכנת סושי. ניתן למצוא כמעט בכל סופרמרקט.
  • אצות – ברוב סוגי הסושי תצטרכו אצות, שגם אותן נמצא כמעט בכל חנות.
  • ירקות מסוגים שונים
  • דגים מומלצים לסושי
  • מים

לצד המצרכים הבסיסיים להכנת סושי, חשוב שתכירו מצרכים נוספים שתוכלו להוסיף לרול הסושי שלכם וכך לשדרג אותו משמעותית, כמו למשל שומשום שחור קלוי לציפוי או לפיזור מעל הסושי, פנקו או טמפורה להכנת סושי מטוגן וכן תוספות מיוחדות כמו חמאת בוטנים שיוכלו להשתלב ברול וליצור טעמים ייחודיים.

נוסף על המצרכים, תצטרכו כמובן את הכלי הבסיסי והחשוב ביותר להכנת הסושי והוא מחצלת לגלגול סושי. כמו כן, תצטרכו ניילון נצמד כדי לעטוף את המחצלת לפני הגלגול וכלי בישול בסיסיים, כמו סיר לבישול האורז, קערה וכך הלאה.

דגים לסושי: המומלצים ביותר

את הסושי מרכיבים מספר מצרכים שכל אחד מהם חשוב בפני עצמו, אבל אין ספק שהחלק המרכזי בסושי הוא הדג. יש היום לא מעט סוגי דגים נהדרים לבישול ולהכנה, אך לא כולם מתאימים לשילוב בתוך סושי. הדגים המומלצים ביותר להכנת סושי הם סלמון וטונה, וכן דגים נוספים ממים מלוחים, כמו דג דניס, הרינס, לברק או מקרל. הבחירה ביניהם היא עניין של טעם בסופו של דבר, וכן גם אופן ההכנה. מצד אחד, תוכלו להכין סושי עם דג נא או מעושן, ומצד שני תוכלו גם למלא אותו בדגים מבושלים שצליתם או צרבתם לפני. שימו לב שאין צורך לבשל אותם יותר מדיי, ובמיוחד את הסלמון, כדי שלא יתייבשו.

איך לשלב את הדגים בסושי?

אין ספק שהכנת סושי זה משהו שאתם יכולים להתפרע איתו לגמרי, ללכת עם הדמיון שלכם ולהכין רולים טעימים בשילובים שונים של ירקות ודגים. מבחינת הדגים, תוכלו מצד אחד למלא את הסושי ברצועות דג לבחירתכם לאחר שחתכתם אותן דק. מלבד הדרך המסורתית והקלאסית, תוכלו בהחלט גם לפרוס את הדג לפרוסות דקיקות ולגלגל אותו מסביב לשכבה של האורז, או פשוט להניח בזהירות על גבי הרול. הדרך הזו מתאימה בעיקר למי שאין לו בעיה עם דגים נאים, שכן רק כאשר הדג נא אפשר לגלגל אותו על הסושי בנוחות.

שאלות נפוצות

האם עדיף להשתמש בדגים טריים לסושי?

התשובה הקצרה והפשוטה (והמתבקשת כאן) היא כן – בהחלט. דגים טריים הם דגים שנמכרים לאחר שדגו אותם וניקו אותם. לעומת זאת, דגים קפואים עברו עיבוד מסוים ולעיתים גם מוכנסים להם חומרים ומים כדי לשפר את המראה שלהם ואת זמן חיי המדף שלהם. לכל סוג יש את היתרונות והחסרונות שלו, ואין ספק שדגים קפואים יכולים לשמש אתכם במטבח, אבל כשזה מגיע לסושי חובה להשתמש בדגים טריים – ובמיוחד אם אתם מעדיפים דג נא. אם תרכשו פילה סלמון טרי או פילה טונה אדומה טרייה אתם מצמצמים את הסיכויים להרגיש טעם לוואי דומיננטי בסושי, ופשוט ליהנות מטעמים ומרקם מצוינים.

האם מסוכן לאכול דג נא?

בדגים נאים יכולים להימצא חיידקים ווירוסים שונים שיכולים לגרום לבעיות רפואיות, כמו חיידקי ליסטריה וסלמונלה. מסיבה זאת, נשים בהיריון נמנעות מאכילת סושי לגמרי, שכן חיידקים אלו יכולים לפגוע בהיריון ובעובר. כדי לצמצם ככל האפשר את האפשרות להיפגע מהחיידקים בדג או לצמצם או האפשרות שיתפתחו חיידקים ווירוסים, יש להשתמש בדגים טריים, וחשוב לאחסן אותם בתנאים מבוקרים ולשמור על הניקיון. כמובן יש לרכוש את הדגים רק ממקום אמין ואיכותי שאתם סומכים עליו. אם אתם בכל זאת חוששים לבריאותכם – תוכלו לבשל את הדג, וכך רוב החיידקים מושמדים.

אילו ירקות מומלץ לשים בסושי?

כפי שכבר ציינו, כשזה מגיע לסושי אתם יכולים להיות יצירתיים ולהכניס את המרכיבים שלדעתם ישתלבו היטב. מבחינת ירקות תוכלו לבחור את האהובים עליכם, כמו למשל:

  • מלפפון
  • גזר
  • בטטה
  • אבוקדו
  • בצל ירוק
  • סוגים שונים פטריות
  • אספרגוס
  • גמבה

שימו לב שחלק מהירקות חייב לבשל לפני הגלגול, כמו בטטה ואספרגוס.

האם אפשר להכין סושי צמחוני?

בהחלט! למרות שגולת הכותרת בסושי היא הדג, גם צמחונים (ונשים בהיריון) יכולים ליהנות מסושי צמחוני בית ומשגע. סושי צמחוני מכינים באותה הדרך שמכינים סושי עם דג, אבל פשוט מוותרים על החלק של הדג, ונהנים מסושי צבעוני עם שלל ירקות טריים וטעימים.

אפשרות נוספת היא טופו. טופו היא אחת החלופות המוצלחות לבשר, ובהחלט ניתן להוסיף אותו לרול הסושי שלכם. את הטופו אפשר לאפות לפני או לצרוב במחבת עם תבלינים, לחתוך לרצועות דקות ולמלא את הרול.

טיפים להכנת סושי

  • קודם כל הבריאות: אז כפי שציינו לפני כן חשוב להשתמש בדגים טריים ואיכותיים, גם בשביל הטעם אבל בעיקר בשביל הבריאות. אחרי שיש לכם דגים טריים, רצוי להקפיא אותם למשך 48–72 שעות לפני שאתם מכינים את הסושי. על אף שההקפאה יכולה לפגום בטעם מעט, היא מחסלת את הטפילים בדג.
  • חיתוך הדג: למרות שכל דג נחתך בצורה אחרת, כל הדגים נחתכים נגד כיוון הסיבים בזווית של 45 מעלות. הקפידו לחתוך את הדג לרצועות בעובי של 2–6 ס”מ.
  • מה עושים במה שנשאר: לאחר שחתכתם את הדגים כנראה נשארו לכם קצת שאריות. את השאריות לא חייב לזרוק כמובן, אלא לחתוך ולהוסיף לתבשילים אחרים או למאכלים שניתן להכין בזריזות, כמו סביצ’ה.

ומה בצד?

אז אחרי שעברנו על הדברים החשובים – זה הזמן להתחיל בהכנות ולגלגל סושי! אנו ממליצים לכם להכין כמה רטבים טעימים בצד, כאשר הרטבים הנפוצים והמומלצים לסושי הם סויה, טריאקי, ספייסי מיונז וצ’ילי. ואין ספק שסושי הוא מאכל משביע למדיי בפני עצמו, אבל אם בא לכם להכין ארוחה אסייתית מצוינת – הכינו נודלס וירקות מוקפצים, או סתם תוספת קטנה כמו פטריות מוקפצות בצ’ילי – והתחילו לזלול בהנאה.

לסיכום

בשורה התחתונה, הכנת סושי איננה מסובכת וגם לרוב לא תדרוש מכם מצרכים רבים. הדגש הוא על שימוש בחומרי גלם איכותיים וטריים, וכמובן שצריך ללמוד את הטכניקה של הגלגול. אנו מזמינים אתכם לנסות בעצמכם – ומי יודע, אולי תגלו תחביב חדש (וטעים במיוחד): הכנת סושי בבית. בהצלחה ובתיאבון!

דגים לסושי: המדריך המלא לסושי ביתי דגים לסושי: המדריך המלא לסושי ביתי