בשר שריר: שימושים, מתכונים וטיפים לבישול

בשר שריר הוא נתח עשיר בטעמים במרקם ייחודי, אולי הבחירה הטובה ביותר לבישול ארוך ותבשילים עמוקים. בזכות המאפיינים הייחודיים שלו הוא מתרכך ומתפרק בחום נמוך, מה שהופך אותו לאידיאלי לצלי, קדירות ומנות מסורתיות. לקראת החוויה הקולינרית הבאה שלכם, זה הזמן להכיר את בשר השריר ושיטות ההכנה הטובות ביותר ולהבין איך לבחור נתח איכותי בקצבייה ולמה חשוב לבשל אותו נכון.

קרא עוד

המדריך המלא להכנת איירון סטייק מושלם

מסתבר שלא הרבה מכירים אותו, אבל האיירון סטייק הוא בחירה מעולה לכל מי שמחפש נתח בקר איכותי וטעים בעשייה מהירה. זה הזמן להכיר את הנתח המושלם הזה ואת כל הדרכים להכין אותו.

קרא עוד

איך להכין שניצל קריספי?

שניצל, אחד המאכלים הכי ישראלים והכי אהובים שיש וכזה שממש קל להכין בעצמנו. ולמרות שכל אחד מאיתנו מכיר מתכון קצת שונה, העיקרון הוא תמיד פשוט וזהה. קבלו את המדריך השלם שיעזור לכם להכין שניצל קריספי, עסיסי וחלומי. בתאבון!

קרא עוד

קבב קווקזי

מחפשים מנה טעימה, בשרית, עשירה ומפנקת שאפשר להכין בכל זמן בשנה? כדאי לכם בהחלט להכיר את הקבב הקווקזי, מנה נפלאה על בסיס בשר בקר או טלה עם תיבול מושלם והכנה קלה במיוחד. מושלם לארוחת צהריים ספונטנית, כשמארחים חברים או סתם כשמתחשק להרגיש את המזרח התיכון זורם בדם. אז מהו הקבב הקווקזי, מה מייחד אותו, איזה מצרכים צריך בשביל להכין אותו ולמה אסור להתפשר על בשר איכותי? הנה כל מה שאתם צריכים לדעת.

קרא עוד

טבחה – מנה מסורתית אהובה

המטבח הישראלי מביא את הטוב ביותר מכל הארצות והאומות, ואין ספק שהטעמים הצפון אפריקאים כאן בישראל הם נדבך חשוב ומרכזי בעניין. מנה אחת שמביאה את כל הדבר הזה לסיר אחת היא הטבחה, מאכל טריפוליטאי מעולה, עשיר במרכיבים מעולים ובטעמים בלתי נשכחים. אם עדיין לא יצא לכם לטעום את המעדן הזה, מצפה לכם חוויה בהחלט יוצאת דופן. רוצים לנסות בעצמכם? רגע לפני שנחלוק מתכון מלא וברור, זה הזמן להכיר את הטבחה, ללמוד על המקור שלה, להיחשף למאפיינים הייחודיים שלה ולתת לריחות שבדמיון להתחיל לעשות את העבודה. אזהרה קטנה לפני שמתחילים – הכתבה הבאה עשויה לגרום לכם להרגיש ממש רעבים. בתאבון!

קרא עוד

וייסבראטן

וייסבראטן הוא אחד הנתחים הייחודיים והמרשימים כשמדברים על בשר בקר. מצד אחד פוטנציאל לטעם משובח וייחודי, מצד שני גם אתגר קולינרי בגלל המרקם הסיבי הדורש הכנה מדויקת ושיטות בישול שמתאימות במיוחד. עם זאת, עם טיפול נכון ומתאים, אפשר להגיע לחוויית טעמים עמוקה ועשירה. הווייסבראטן מתאים במיוחד לצלייה ארוכה, בישול איטי בתנור או הכנת רוסטביף ומושלם לארוחות חגיגיות או אירועים משפחתיים. בואו נכיר קצת יותר לעומק את הנתח הזה, נבין מאיפה הוא הגיע אלינו ומה מאפיין אותו, נדבר קצת על מקור השם ונחלוק כמה טיפים מנצחים להכנה של נתח וייסבראטן עסיסי וטעים.

קרא עוד

ואסיו – המדריך לנתח הבשר הארגנטינאי המיוחד

נתח הוואסיו הוא אחד הנתחים היוקרתיים והמרשימים ביותר בעולם הבשר, והוא צבר פופולריות רבה בשנים האחרונות בזכות הטעם הייחודי והגמישות שהוא מציע במטבח. נתח זה מגיע אלינו מהמטבח הדרום אמריקאי, ואיננו מוכר או נמכר בכל מקום. הוא מתאים למגוון שיטות בישול ותיבול, ולכן הוא משדרג כל ארוחה באלגנטיות ובאיכות שאין לה תחליף. אם אתם מחפשים להכין ארוחת ערב משפחתית מרשימה או להרשים אורחים באירוע מיוחד, נתח הוואסיו יבטיח לכם חוויית בישול וטעם מושלמת.

קרא עוד

טבית – המדריך הכנת המנה העיראקית המסורתית

אין מנות שהן שם נרדף ליוקרה כמו פילה מיניון. זהו נתח בקר רך ועסיסי, השמור בדרך כלל לאירועים מיוחדים, ויש לו טעם העדין, מרקם רזה ושיוש עדין. הביקוש הגבוה וההיצע המוגבל של פילה מיניון הופכים אותו לאחד מנתחי הבשר היקרים והמיוחדים ביותר שיש. זה לא משנה אם מכינים אותו במסעדה יוקרתית או במטבח הביתי באהבה, פילה מיניון מבטיח חוויית סעודה בלתי נשכחת כשהוא מבושל בצורה המושלמת.

קרא עוד

פילה מיניון – מדריך מקיף לנתח הבשר הרך והמפנק

אין מנות שהן שם נרדף ליוקרה כמו פילה מיניון. זהו נתח בקר רך ועסיסי, השמור בדרך כלל לאירועים מיוחדים, ויש לו טעם העדין, מרקם רזה ושיוש עדין. הביקוש הגבוה וההיצע המוגבל של פילה מיניון הופכים אותו לאחד מנתחי הבשר היקרים והמיוחדים ביותר שיש. זה לא משנה אם מכינים אותו במסעדה יוקרתית או במטבח הביתי באהבה, פילה מיניון מבטיח חוויית סעודה בלתי נשכחת כשהוא מבושל בצורה המושלמת.

קרא עוד

מרק תימני

מרק תימני הוא מנה מסורתית שמלווה את הקהילה התימנית היהודית לאורך דורות רבים. זוהי מנה עשירה בטעמים ייחודיים ובתבלינים ארומטיים, המשקפת את ההיסטוריה והתרבות העשירה של יהודי תימן. המרק מסמל את הקשר העמוק שבין מסורת למטבח, ומוכר כאחד המאכלים המזוהים ביותר עם קהילת יהודי תימן בישראל ובעולם כולו. חוץ מזה שהוא טעים במיוחד, למרק התימני יש גם יתרונות תזונתיים רבים, מה שהופך אותו לארוחה מזינה, משביעה ומרפאה, ולארוחת חורף מועדפת שגורמת לרבים לצאת ולחפש דווקא את המרק הזה. אז מה הופך אותו לטעים ומפורסם כל כך? כל הפרטים נמצאים כאן.

קרא עוד

פריים ריב

פריים ריב הוא המנה המרכזית בארוחות חג רבות ובאירועים מיוחדים, ויש לו טעם עשיר ומרקם רך. כשמכינים אותו נכון הוא יכול להפוך לכוכב של כל ארוחת ערב חגיגית או מפגש משפחתי. כאן תוכלו לקרוא את כל מה שצריך לדעת על פריים ריב, מבחירת הנתח הנכון ועד להכנה שלו לארוחה המושלמת.

קרא עוד

טרטר בקר

טרטר בקר הוא מאכל טעים ומשובח הנמצא במסעדות יוקרה ברחבי העולם, וגם בתפריט הביתי של בשלנים בכל מקום. זוהי מנה פשוטה אך מלאה בטעמים נועזים ועשירים, ששבתה את הלב של חובבי האוכל והבשר במשך מאות שנים. טרטר בקר הוא מנה ראשונה מצוינת, וכל מה שצריך זה בשר נא ואיכותי ותיבול שאתם אוהבים. כאן תוכלו ללמוד איך להכין טרטר בקר מושלם שיפתח כל ארוחה עם המשפחה או החברים ברגל ימין.

קרא עוד

הכול על קורקבן עוף

קורקבן הוא חלקו פנימי של העוף, הנמצא בשימוש כחומר גלם שמכינים ממנו מטעמים רבים במטבחים שונים ברחבי העולם. גם במטבח הישראלי זוכה קורקבן העוף להערכה רבה כבר שנים רבות, בזכות טעמו הייחודי והיתרונות התזונתיים שלו. במאמר זה נספר לכם בדיוק מהו הייחוד של קורקבן עוף ומהם היתרונות התזונתיים שלו, ונציע טיפים לבישול של מנות טעימות עם תוספות מומלצות.

קרא עוד

פלמידה: כל מה שרציתם לדעת

רוצים לאכול מנת דג טעימה ובריאה אבל נמאס לכם מקרפיון או סלמון? זוהי ההזדמנות לתת ניסיון לפלמידה, דג ים הנפוץ גם באזור שלנו, שאפשר להכין ממנו מעדן של ממש. יש לו טעם עשיר ויתרונות תזונתיים רבים, ובאמצעות בישול נכון אפשר ליהנות מחוויה קולינרית של ממש מדג מהיר וארוך אחד.

קרא עוד

בשר רזה

בשר רזה הוא חלק בסיסי מהתזונה של אנשים רבים – יש בו הרבה חלבון ויחסית מעט שומן, מה שמתאים לצורכי התזונה שלנו. בשר רזה מספק אפשרות מזינה למי שמחפש לשמור על אורח חיים בריא מבלי לוותר על הטעמים השונים שבשר יכול להציע. בואו נדבר על סוגי הבשר הקיימים ועל שיטות בישול ותוספות טובות שיהפכו כל ארוחה לטעימה במיוחד.

קרא עוד

ביף ג’רקי

ביף ג’רקי הוא חטיף פופולרי שנהנים ממנו בכל העולם כבר מאות שנים. יש לו טעם ייחודי, חיי מדף ארוכים ותכולת חלבון גבוהה, והוא נשנוש טוב לאנשים המטיילים בטבע או לאנשים שצריכים לאכול משהו קטן שיש בו הרבה חלבון. מה זה ביף ג’רקי בכלל, מאיפה הוא הגיע אלינו ומה יש בכל מנה? לפניכם כל המידע בנושא לצד טיפים לאחסון וגם להכנה.

קרא עוד

בוריטו

אם מתחשק לכם לאכול בשר חם ועסיסי עם תוספות ורטבים אבל בא לכם לגוון מהמבורגר או שווארמה, בוריטו הוא בחירה נהדרת. המטבח המקסיקני מציע לנו שפע של מנות טעימות המכילות את כל המרכיבים שאנחנו אוהבים, בגרסה שונה קצת שמכניסה טעם מיוחד לכל ארוחה.

קרא עוד

שניצל וינאי

קשה למצוא בית בישראל שלא מכין שניצלים לפחות פעם בשבוע. זהו מאכל שאנחנו רגילים לאכול כבר מגיל צעיר, ויש לו טעם נהדר, אפשרויות רבות לתוספות ולטעמים ותהליך הכנה פשוט וקל. אחת הגרסאות המוכרות והאהובות בכל העולם למנה הזו היא השניצל הווינאי, שיש לו מראה בלתי נשכח ומרקם שמשאיר טעם של עוד. רוצים לדעת עוד קצת על ההיסטוריה של השניצל הווינאי ולקרוא את הטיפים שלנו להכנת שניצל פריך ועסיסי? כל הפרטים בנושא נמצאים כאן.

קרא עוד

צ’ימיצ’ורי

צ’ימיצ’ורי הוא רוטב מיוחד ומלא טעם שמקורו בארגנטינה, והוא כבש את בלוטות הטעם של אנשים רבים ברחבי העולם. זהו מצרך די בסיסי במטבחים רבים, ויש לו יכולת לשדרג מגוון רחב של מנות, מבשרים על האש ועד לירקות צלויים. צ’ימיצ’ורי עשוי מכמה מרכיבים פשוטים אך רבי השפעה, ואפשר להשתמש בו כמרינדה, כמטבל או כרוטב. בואו נדבר על שיטת ההכנה של צ’ימיצ’ורי ואיך גם אתם תוכלו לשדרג מנות שונות עם הרוטב המיוחד הזה.

קרא עוד

בשר מפורק – הטרנד החם בעולם האוכל

בשר מפורק הוא טרנד קולינרי שצבר פופולריות בעולם האוכל כבר לפני הרבה זמן, והוא מקבל אהדה רבה בקרב חובבי בשר ושפים מקצועיים בזכות היכולת להכין אותו בכל מיני דרכים. זוהי שיטת הכנה של בשר אשר משלבת טעמים עמוקים, מרקם רך ויכולת להשתלב במגוון רחב של מנות בשריות מכל העולם. זמן בישול ממושך ונתחי בשר איכותיים הם המרכיבים העיקריים של הבשר המפורק האהוב, המספק חוויית קולינריה וטעם יוצאי דופן. רוצים להכיר את הסודות להכנת בשר מפורק טעים? במאמר זה נספר לכם בדיוק מהו בשר מפורק, אילו נתחים מתאימים להכנת בשר מפורק, איך מכינים אותו בצורה הטובה ביותר, ומהן המנות השונות שתוכלו לשדרג בקלות באמצעות הוספת בשר מפורק.

קרא עוד

בשר להמבורגר

מי מאיתנו לא אוהב לאכול המבורגר טעים ועסיסי מדי פעם? זוהי אחת המנות הפשוטות אך מושלמות לכל הזדמנות ואירוע, ויש סיבה שהמבורגר פופולרי במיוחד בכל העולם. הצלחתו של המבורגר כמנה מן המניין, שלא נופלת ממנות יוקרה במסעדות עם כוכבי מישלן, מגיעה מהגיוון הרב שאפשר ליצור בטעמים ובמרקמים שלו. כשמדובר בהכנת המבורגר, הבשר הוא הרכיב המרכזי שיקבע את האיכות והטעם של המנה. כאן תוכלו לקרוא על הדרכים לבחירת הבשר המתאים, על הכנת ההמבורגר הטעים והעסיסי ביותר, ועל סוגים שונים של תערובות להמבורגר ותיבול נכון. כאן תוכלו ללמוד איך להכין המבורגר אוורירי ומושלם, אז בואו נתחיל.

קרא עוד