בסיר יציקה או כל סיר אחר שמותאם לתנור, מחממים שמן ומוסיפים את נתחי הבשר ועצמות המח.
צורבים היטב מכל הצדדים.
מוסיפים לסיר את קוביות תפוחי האדמה, החיטה, ראשי השום , הרסק, הפלפלים ותבלינים.
מוסיפים מים עד לכיסוי מלא של כל המרכיבים ועוד 2 ס׳מ. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית נמוכה כ 45 דק -שעה .
מכניסים לתנור שחומם ל 110 מעלות ל 12 שעות. ( הוא יהיה מוכן לפני אבל לתוצאה מושלמת זה הזמן)
ניתן לבשל על פלטת שבת, לא לשכוח לכסות את הסיר עם כיסוי המיועד לפלטה.
.
לפני ההכנסה לתנור, במידה ונראה שהחיטה ספגה את כל הנוזלים ניתן להוסיף כוס מים רותחים.
אפשר להכין את הסיר מראש ולהכניס במועד הרצוי.
ניתן להוסיף ביצים לקראת סוף הבידול על הגז.
בתאבון!