דף הבית » מתכונים » מרק פול מאת ענת אלישע!

מרק פול מאת ענת אלישע!

  • קטגוריה: בקר
  • סוג מתכון: משפחתיות/חג
  • זמן הכנה
  • דרגת קושיקל

אופן הכנה

  1. מחממים שמן בסיר עמוק ומוסיפים את הבצל.
  2. מטגנים קלות ומוסיפים את נתחי הבשר.
  3. צורבים היטב מכל הצדדים ומוסיפים את התבלינים למעט הכוסברה.
  4. מוסיפים את תפוחי האדמה (שלמים או חצויים) ואת הפול הירוק.
  5. מוסיפים מים עד לכיסוי מלא של המרכיבים ועוד 2 ס”מ
  6. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים להבה.
  7. מבשלים כ 2.5-3 שעות או עד ריכוך מלא של הבשר.
  8. מוציאים את תפוחי האדמה ומועכים לפירה גס!
  9. מחזירים לסיר ומערבבים.
  10. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ולאחר 5 דק’ המרק מוכן.

הרכיבים

נתח אונטריב משויש ארגנטינאי שלם משקל של קילו מאתיים עד 1.5 מעדני גורמה

2 בצלים לבנים קצוצים

6-7 תפוחי אדמה גדולים קלופים

600 גרם פול ירוק קלוף (או שקית קפואה)

צרור כוסברה קצוץ

כפית כורכום

כפית פלפל לבן/שחור

מלח (לפי טעם)

3-4 כפות שמן

4-5 כפות שמן זית