אופן הכנה
לפני הכל משרים שעועית במים חמים ומתחילים, שוטפים את עליה מנגולד סלק היטב ומשרים במים עם מלח למשך 10 דקות.
לאחר מכן חותכים את העלים ומעבירים לסיר ומבשלים עד צמצום כל הנוזלים.
חותכים בצל לקוביות? מוסיפים מעט שמן לסיר עם העלים ומוסיפים את הבצל שחתכנו בצד ליד עלי הסלק (בדיוק כמו בסרטון)
מטגנים היטב עד שזה נהיה שחום. מוסיפים כל הזמן מעט שמן ואז מאחדים את כל התערובת יחד של הבצל ועלי הסלק.
שימו ❤️ צריך סבלנות – זה לוקח זמן .
מבשלים על אש בינונית נמוכה את העלים עם הבצל וכל הזמן מוסיפים מעט שמן עד שהצבע הופך לירוק שחור, כל הזמן מועכים בעזרת כף עץ את העלים והבצל עד שמקבלים את הפקיילה לצבע הרצוי .
לאחר שסיימנו מניחים בצד להתקררות.
בסיר נוסף מתחילים לצרוב את הבשר עם שמן. אנחנו צורבים את המח עצם והקוביות בשר אונטריב מכל הצדדים ולאחר מכן אנחנו מוסיפים שתי שיני שום שקצצנו ואת התערובת של הפקיילה שהכנו ומערבבים הכל יחד .
מוסיפים מים עד לכיסוי הבשר סוגרים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה למשך שעה .
מוסיפים את השעועית הלבנה ועוד כוס מים וסוגרים לבישול נוסף של שעה .
לאחר מכן מוסיפים את הקוביות תפוחי אדמה, כף אריסה, מלח ונענע יבשה, מערבבים הכל יחד מוסיפים כוס מים חמים וסוגרים לבישול של עוד שעה ורבע .
וזהו יש לכם טבחה בסלק / פקיילה מושלמת!
מומלץ להגיש עם קוקוס ולהתענג על כל ביס.
*כמובן שאפשר להכין את זה עם פקיילה מוכנה שקונים ולחסוך את זמן ההכנה של הפקיילה .