דף הבית » מתכונים » תבשיל אונטריב עם ארטישוק ירושלמי, גזרים צבעוניים ובצלי שאלוט

תבשיל אונטריב עם ארטישוק ירושלמי, גזרים צבעוניים ובצלי שאלוט

  • קטגוריה: בקר
  • סוג מתכון: משפחתיות/חג
  • זמן הכנה
  • דרגת קושי

אופן הכנה

בסיר עם שמן צורבים קוביות בשר אונטריב מכל הכיוונים מפזרים מעל מעט מלח ופלפל גס ומוציאים למנוחה על צלחת.

‏ בינתיים מטגנים בצל שחתכנו לפרוסות ואז מוסיפים את הקוביות בשר חזרה לסיר ובצלי שאלוט חצויים מוסיפים מים חמים עד לכיסוי הבשר מוסיפים את הגזרים מלח פלפל וכמון מביאים לרתיחה בעזרת כף מכפים את הקצף מהסיר.

‏ולאחר מכן מזלפים סילאן ומוסיפים צרור טימין טרי סוגרים את הסיר ומבשלים למשך שעה ואז מוסיפים את הארטישוק ירושלמי שקלפנו מזלפים שוב סילאן וסוגרים שוב לבישול למשך 45 דק .

אחרי שסיימנו את הבישול פותחים את המכסה מוסיפים חצי כוס מים ומניחים על הסיר נייר אפייה רטוב סוגרים את הסיר ומכניסים לתנור שחומם מראש ל170 מעלות למשך שעה וחצי

מידי פעם אפשר להציץ לבדוק שלא חסר נוזלים שהבשר לא יצא יבש .

מוציאים מהתנור ויש לכם סיר גורמה מושלם !

מגישים לצד קוסקוס / אורז מה שאתם אוהבים

שיהיה בתאבון 😉

הרכיבים

קילו בשר אונטריב חתוך לקוביות

בצל חתוך דק לחצי ירח

6-8 בצלי שאלוט

חבילת גזר צבעוני (אפשר גם רגיל )

8-10 יחידות ארטישוק ירושלמי (בטטה קסביה )

צרור טימין

מלח ,פלפל שחור,  כמון

שמן

סילאן