דף הבית » מתכונים » צלי כתף עם מוח עצם

צלי כתף עם מוח עצם

  • קטגוריה: בקר
  • סוג מתכון: משפחתיות/חג
  • זמן הכנה
  • דרגת קושיקל

אופן הכנה

 

מניחים את כל המצרכים בסיר / תבנית יחד עוטפים בנייד אפייה רטוב ומעל בנייר כסף ומכסה .

מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות למשך חצי שעה .

לאחר מכן מורידים ל180 מעלות לעוד שעתיים .

לאחר מכן מוצאים את הסיר מהתנור ומוציאים את הנתח למנוחה בצד שמעט יתקרר. פורסים אותו לפרוסות יפות ומחזירים בחזרה לסיר.

משקים את הנתח ברוטב מהסיר, עוטפים שוב ומכניסים לתנור על חום של 170 מעלות למשך 45 דק ומגישים.
בתאבון!

הרכיבים

 

1 נתח שלם של צלי בקר מקצבית מעדני גורמה (מספר 5)

3-4 יחידות מח עצם מקצבית מעדני גורמה

שמן זית

מלח פלפל גס

חבילת פטריות מלך היער

4 בצלי שאלוט

8-10 יחידות ארטישוק ירושלמי (בטטה קסביה )

6 יחידות תפוח אדמה בינוני

4 יחידות עליי דפנה

4-6 יחידות שזיפים מגולענים

כוס וחצי יין אדום

כף חרדל גרגירים

2.5 כוסות מים (בצד הסיר, לא ישירות על הנתח)