דף הבית » מתכונים » נתח דנוור ובצלים ממולאים באורז

נתח דנוור ובצלים ממולאים באורז

  • קטגוריה: בקר
  • סוג מתכון: ארוחות שילדים אוהבים
  • זמן הכנה
  • דרגת קושיבינוני

אופן הכנה

מרתיחים סיר מים גדול מקלפים 8 בצלים , וחורצים עם סכין  עד לב הבצל, מכניסים לסיר  להתרככות כחצי שעה מסננים. את המים .

צורבים את נתח הדנוור מכל צדדיו על מחבת חמה עם שמן זית, ממליחים ומפלפלים את הנתח מוציאים אותו מהמחבת ומוסיפים , כוס יין אדום , מצמצמים כדקה מוסיפים רכז רימונים, כף מלח, כפית פלפל שחור 4 כוסות מים  הרוטב מוכן.

למילוי שמים חצי קילו  אורז שטוף, פטרוזיליה, חמוציות, כף מלח , כפית פלפל, מערבבים היטב

לוקחים פלח מהבצל ממלאים מהמילוי ,

מסדרים בסיר את תפוחי אדמה בקרקעית , הנתח במרכז ומסביבו מלא בצלים , מכסים ברוטב , מכניסים מכוסה לתנור שחומם מראש ל190 , לשעתיים ורבע, שימו לב תשאירו נוזל ולאחר שעה תוסיפו עוד קצת.

הנתח מוכן הבצלים רכים וטעימים , אפשר לקשט עם רימונים ולהגיש חם – בתאבון!

הרכיבים

1.5-2 קילו נתח דנוור שלם .

10 בצלים גדולים

חצי קילו אורז עגול או פרסי

כוס יין אדום

3 כפות רכז רימונים

3 ענפי רוזמרין

שמן זית

חופן פטרוזיליה קצוצה

חופן חמוציות

מלח

פלפל שחור דק

3 תפוחי אדמה