דף הבית » מתכונים » עוף בגריל ברוטב תפוזים סילאן ודבש

עוף בגריל ברוטב תפוזים סילאן ודבש

  • קטגוריה: עוף
  • סוג מתכון: משפחתיות/חג
  • זמן הכנה
  • דרגת קושיבינוני

אופן הכנה

בסיר סוטאז׳ / תבנית מסדרים את העופות .

מכניסים לקערה של המרינדה את תפוחי אדמה הקלופים

והבצלי שאלוט מערבבים ושופכים מעל העופות ומסדרים הכל יפה .

מניחים את הראש שום החצוי סוחטים עוד רבע תפוז מעל ומזלפים סילאן .

מוסיפים פלחי תפוז וענפי טימין עוטפים בנייר אפייה רטוב ונייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות למשך 50 דק .

לאחר מכן מוציאים את הנייר כסף והנייר אפייה ומכניסים לתנור לחום של 220 מעלות למשך 20 דק או עד להשחמה יפה של העופות .

מגישים ומתענגים על כל ביס  שיהיה בתאבון .

הרכיבים

חבילת קוקטייל עוף

חבילת בייבי תפוחי אדמה

6-8 בצלי שאלוט

1 ראש שום

1 תפוז גדול

4 ענפי טימין טרי

למרינדה :

6-8 יחידות עוף מחורצים

שמן זית

מלח, פלפל גס

חצי תפוז סחוט

כף פפריקה מתוקה בשמן

כף שום כתוש

כף דבש

כף סילאן

כף סויה

כף טריאקי

ומערבבים הכל יחד בקערה ומניחים במקרר למשך 15 דק .

בינתיים קולפים חבילה של בייבי תפוח אדמה

6-8 יחידות בצל שאלוט קלוף וחצוי .