דף הבית » בלוג » כמה זמן בשר טחון יכול להיות במקרר?

כמה זמן בשר טחון יכול להיות במקרר?

בשר הוא אחד מחומרי הגלם האהובים ביותר לשימוש במטבחים שונים ברחבי העולם, ובעיקר במטבח הישראלי. בשר הוא מצרך מזון רגיש, וקיימים תנאים ספציפיים וזמן מוגבל לשמירתו כדי שיישאר בטוח לאכילה. לא משנה מה הוא סוג הבשר או באיזו צורה אנחנו צורכים אותו – טחון, חתוך לקוביות או נתח בשר שלם – יש דרכים מסוימות אשר נחשבות למועדפות לשמירה על הבשר איכותי גם לאחר הקפאה. ברוב המקרים, אחסון הבשר בקירור בתנאים הנכונים ובזמנים המתאימים הוא המפתח לשמירה על טריותו, טעמו, רמת בטיחותו ואיכות הרכיבים התזונתיים בו. במאמר זה נבין מהם הזמנים המומלצים לשמירת סוגי בשר שונים במקרר או במקפיא, כדי לשמור על איכותו של הבשר ועל טעמו, להימנע מריקבון או מהרעלת מזון וכדי ליהנות מחומר גלם מופלא.

כמה זמן בשר טחון יכול להיות במקרר?

כמה זמן בשר טחון יכול להיות במקרר?

אחסון בשר טחון במקרר דורש זהירות רבה יותר מאחסון של נתחי בשר שלמים לדוגמה, מפני שפעולת הטחינה מגבירה מאוד את פני השטח של הבשר שעלול להיחשף לחיידקים ולמזיקים שונים. לכן, המלצת משרד הבריאות במקרה זה היא לאחסן בשר טחון (כמו בשר טחון פרימיום טרי, בשר טחון טרי עם שומן כבש או הודו אדום טחון טרי) לכל היותר יום עד יומיים במקרר כאשר הטמפרטורה של הקירור שבו עומדת על 2 עד 4 מעלות צלסיוז. מומלץ לבדוק היטב את רמת הטריות של הבשר לפני הבישול שלו או אכילתו. אם הבשר הופשר והוקפא מחדש, יש לבשל ולצרוך אותו בהקדם האפשרי לאחר הפשרתו.

כמה זמן אפשר לשמור סטייק במקרר?

אפשר לאחסן סטייקים טריים במקרר הביתי כשלושה עד ארבעה ימים מיום הקנייה שלהם. כדאי לצרוך בשר טרי באופן מיידי ולא לחכות יותר מדי זמן להכנה, מאחר שבתום זמן זה עלול להופיע כבר ריקבון או ריח לא נעים מהבשר מה שהופך אותו ללא ראוי למאכל. אם שאלתם את עצמכם איזה בשר הכי בריא, תדעו כי איכותו של הבשר תמיד תהיה טובה יותר וטעמו יהיה משובח יותר כאשר יהיה טרי יותר. אם הסטייק ארוז באריזה מקורית או באריזת וואקום העוטפת כל נתח סטייק בנפרד, אפשר יהיה להאריך את משך האחסון של הסטייק ביום או לכל היותר יומיים נוספים. עם זאת, חשוב מאוד לבדוק ויזואלית את מצב הבשר לפני הכנתו או בישולו, וכדאי לא לצרוך אותו נא במידה והוא היה כמה ימים במקרר.

כמה זמן אפשר לשמור בשר מבושל במקרר?

בשר מבושל שאוחסן כהלכה במקרר, אפשר לשמור כמה ימים לפני שמתחיל להופיע בו ריקבון הפוגע בטעמו או בבטיחותו למאכל. משרד הבריאות ממליץ לשמור בשר מבושל לא יותר מ-3 עד 4 ימים במקרר. חלקי בשר שלמים המבושלים היטב, כגון עוף שלם או נתח צלי שלם, יכולים להישמר עד שבוע במקרר אם הם מאוחסנים בכלי אטום. עם זאת, ככל שהבשר מפורק יותר, לדוגמה מנת עראיס-פיתה ממולאת בבשר טחון עם תבלינים, או כמו מוצרי בשר טחון נוספים כמו קציצות ועוד, יש להקפיד על משך אחסון קצר יותר ובכלל רצוי מאוד להשתמש במזון שכבר בישלתם ולצרוך אותו.

אחסון בשר במקפיא

כל סוגי הבשר ניתנים לאחסון ולהקפאה במקפיא הביתי לתקופות ממושכות בהרבה מאשר במקרר. ההקפאה היא פעילות המאטה מאוד את קצב התפתחות החיידקים על גבי הבשר, ובכך ההקפאה שומרת על טריות ואיכות הבשר לאורך זמן. משרד החקלאות האמריקאי ממליץ לשמור בשר ועוף בהקפאה עד לחצי שנה, ואילו לבשר בקר אפשר לתת עד שנה שלמה במקפיא, בייחוד אם מדובר בבשר אשר מגיע בנתחים שלמים. עם זאת, חשוב לזכור כי תהליכי הקפאה והפשרה חוזרים עלולים לפגוע בטריות לאחר מספר פעמים. לכן, לא מומלץ להקפיא ולהפשיר בשר שוב ושוב. אם הפשרתם נתח בשר מסוים שהיה בהקפאה השתדלו להשתמש בכולו ולא להחזיר אותו שוב להקפאה כדי לא לפגוע בטעמו ובאיכותו.

הקפאת בשר אחרי בישול

אחת הדרכים הכי יעילות לשימור לטווח ארוך של בשר מבושל, היא הקפאה שלו. כך שניתן לטגן, לחמם או להכין ממנו מנה או מנות נוספות במועד מאוחר יותר בקלות רבה מאחר שהוא כבר עבר תהליך בישול חלקי. עם זאת חשוב לוודא שהבשר המבושל מתקרר לחלוטין לפני שמכניסים אותו להקפאה, ושהוא מאוחסן במכלים נקיים ואטומים בטרם הכנסתו להקפאה. מומלץ לסמן בבירור על גבי המכל את תאריך ההקפאה. מזון מבושל שהוקפא אפשר לשמור כחצי שנה עד שנה שלמה במקפיא ביתי תקין כדי להשתמש בו מאוחר יותר.

הפשרת בשר

הפשרה נכונה של בשר היא שלב קריטי לפני הבישול כדי להבטיח את איכותו ובטיחותו. זאת משום שאי אפשר להכין מנות בשר ראויות למאכל בשימוש בבשר קפוא, מאחר שהוא לא יתבשל בצורה אחידה. יש להפשיר בשר קפוא באיטיות, במעבר מבוקר מהטמפרטורה הקפואה לטמפרטורה קרה יותר במקרר או באמצעות זרם מים פושרים בכיור למניעת התרבות חיידקים בבשר, וכדי להימנע מפגיעה במרקמו ובטעמו. משך ההפשרה ייקבע לפי גודל וסוג הנתח של הבשר. מומלץ לאפשר לפחות 24 שעות של הפשרה במקרר לנתחי בשר שלמים וכ-6 שעות לנתחי פילה דקים. לא מומלץ כלל להקפיא מחדש בשר שכבר התחלתם בהפשרתו.

לסיכום

אפשר לשמור על טריות ובטיחות הבשר לאורך זמן כאשר מקפידים על אחסון נכון של הבשר בטמפרטורות קירור מספקות ובהקפדה על טווח הזמנים המתאים לאחסון בשר טרי, בהתאם לצורה שלו. בשר טחון, סטייקים ובשר מבושל דורשים אחסון של ימים בודדים במקרר כדי לשמור על טריותם, על המרקם שלהם ועל טעמם. בעוד שבמקפיא אפשר להאריך מאוד את חיי המדף של מוצרי בשר שונים, ללא קשר לצורה בה הם מגיעים. חשוב מאוד לבצע גם את ההפשרה של הבשר בזהירות, ולבצע עדכון תכוף של התאריך על המכל או האריזה שבה אתם מאחסנים את הבשר. שיטה זו מאפשרת לשמור על הבשר לאורך תקופה ממושכת, ולהשתמש בו כאשר מרקמו וטעמו לא יפגעו בגלל האחסון שלו.