האם בשר הוא בריא?
באופן כללי, צריכת בשר בכמויות מתונות יכולה להיות חלק מתזונה בריאה ומאוזנת. בשר מספק מקור איכותי לחלבון, ברזל, אבץ וויטמינים מקבוצת B. עם זאת, צריכת יתר עלולה להוביל לבעיות שונות כמו עודף משקל, מחלות לב וסרטן. לכן התשובה לשאלה אם בשר בריא או לא היא שהוא אכן בריא, אך מומלץ להגביל את צריכת הבשר ל-3 מנות שבועיות לכל היותר. כמו כן, יש לבחור בשר איכותי ולגוון במקורות חלבון נוספים כמו דגים, ביצים, קטניות ומוצרי חלב דלי שומן.
האם בשר אדום הוא בריא?
בשר אדום כמו בשר בקר וטלה נחשב בריא יותר מבשר עוף מסוגים שונים הודות לריכוז גבוה יותר של אומגה 3 וחומצות שומן בלתי רוויות שיכולות להפחית סיכון למחלות לב וכלי דם. עם זאת, יש לנקוט זהירות כאשר צורכים בשר מעובד כמו נקניקיות ובשר משומר, העלולים להכיל רמה גבוהה של נתרן, שומנים רוויים וכימיקלים שונים. מומלץ להעדיף בשר אדום טרי איכותי על בשר מעובד.
על אילו סוגי בשר כדאי לוותר?
כדאי להימנע ככל האפשר מבשר מעובד כמו נקניקיות, פסטרמות ומוצרים נוספים שעברו תהליכי עיבוד ושימור רבים, משום שמוצרים כאלו עלולים להכיל רמות גבוהות של שומן רווי, כולסטרול, נתרן וחומרים משמרים מזיקים.
אילו סוגי בשר עדיף לצרוך?
כאשר בוחרים בבשר כמקור חלבון מרכזי, עליכם להעדיף מקורות בשריים איכותיים שיעניקו לכם את מיטב האופציות הן להכנה ובישול והן להזנה של הגוף ברכיבים תזונתיים וויטמינים בריאים. אלו הם סוגי הבשר שכדאי ומומלץ לצרוך לפי המדריך לבחירת בשר איכותי:
חזה עוף
חזה עוף ללא עור נחשב למקור בריא ורזה של חלבון. הוא מכיל כמות שומן רווי פחותה יותר בהשוואה לחלקי עוף אחרים והוא מקור מצוין לוויטמין B ומינרלים שונים. ידעתם כמה חלבון יש בחזה עוף? כמעט 30 גרם חלבון ב100 גרם חזה עוף או פילה עוף. לכן, מומלץ לצרוך חזה עוף כמה פעמים בשבוע כתחליף בריא ודל שומן לבשר אדום.
בשר בקר
בשר בקר אדום טרי כמו סטייקים, אנטריקוט או בשר טחון נחשב למקור מעולה לחלבון, ברזל ואבץ. מומלץ לבחור חתיכות רזות ואיכותיות כמו חזה בקר או פילה מדומה טרי ולהימנע מבשר מעובד. אפשר לצרוך בשר בקר אדום פעמיים או שלוש בשבוע כחלק מארוחה מאוזנת.
טלה
בשר טלה דל שומן מספק מקור איכותי לברזל וחלבון. כמו כן, הוא מכיל כמות גדולה של ויטמינים מקבוצת B ואבץ. מומלץ לצרוך טלה מדי פעם כתחליף בריא ומזין לבשר בקר.
האם בריא לאכול בשר כל יום?
על אף שצריכת בשר בכמויות מתונות יכולה להיות חלק מתזונה בריאה, לא מומלץ לאכול בשר בכל יום. צריכת יתר של בשר, בייחוד בשר אדום, עלולה להוביל לסיכון מוגבר למחלות לב, סרטן וסוכרת. מומלץ להגביל צריכת בשר ל-3 ארוחות בשבוע לכל היותר, ולהעדיף מקורות חלבון אחרים בימים הנותרים כמו דגים, ביצים, עוף, קטניות ומוצרי חלב דלי שומן. כך תוכלו ליהנות מהתועלת שבבשר מבלי לצרוך אותו יתר על המידה.
לסיכום
צריכת בשר בכמויות מתונות כחלק מתזונה מגוונת ומאוזנת יכולה להיות בריאה ומועילה לכולם. בשר הוא מקור מעולה לחלבון ולוויטמינים ורכיבים תזונתיים נוספים שלהם הגוף זקוק לצורך תפקוד יעיל ויצירת אנרגיה. עם זאת, מומלץ להגביל את צריכת הבשר, להעדיף נתחים טריים ואיכותיים על פני בשר מעובד ולצרוך מקורות חלבון מגוונים.