איך לחתוך סטייק?
חיתוך סטייק אולי נראה כמו משימה פשוטה, אבל לאלה המעריכים סטייק במידות עשייה שונות, מדובר באומנות שיכולה לעשות את כל ההבדל בטעם ובמרקם. האופן שבו אתם חותכים את הסטייק שלכם משפיע על הרוך שלו ועל חוויית האכילה הכוללת. במאמר זה נכיר את הדרך הנכונה לחתוך סטייק, מטיפול בבשר בטמפרטורת החדר, לשימוש בסכין המתאימה ועד לטכניקות המדויקות לחיתוך נגד הסיבים של הסטייק.
בשר בטמפרטורת החדר
אחד הצעדים החשובים בהשגת חיתוך הסטייק המושלם הוא להבטיח שהבשר יהיה בטמפרטורת החדר לפני החיתוך. זאת מאחר שהצינון של הבשר הופך אותו לעסיסי יותר, וכתוצאה מכך לטעים יותר. וכך עליכם להכין את הסטייק שלכם לחיתוך: לפני הבישול מוציאים מהמקרר את הסטייק שבחרתם להכין, בין אם זה ניו יורק סטריפ סטייק או סטייק אנטריוט טרי, ונותנים לו להגיע לטמפרטורת החדר במשך כ-30 דקות לפני הבישול. ההפשרה הזאת ממזערת את הלם הטמפרטורה שיכול להיגרם כשהסטייק החם פוגש את הסכין, וכתוצאה מכך יישארו יותר מיצים בתוך הבשר, והחיתוך יהפוך אותו לרך יותר.
שימוש בסכין הנכונה
הבחירה בסכין הנכונה, היא בעלת חשיבות עליונה להשגת חיתוך נקי ומדויק של הסטייק שלכם. סכין חדה ואיכותית מבטיחה שלא תמחצו או תקרעו את הסטייק בעודכם חותכים אותו. הינה כמה טיפים לחיתוך סטייק מוצלח:
- השתמשו בסכין שף או בסכין חיתוך בעלת להב ארוכה וחדה. סכין חדה דורשת פחות מאמץ ולכן ממזערת את הנזק לסיבי הבשר.
- חשוב להשחיז באופן קבוע את הסכין כדי לשמור על קצה ולהב חדה. סכינים קהות יכולות להיות מסוכנות יותר ופחות יעילות כאשר חותכים סטייק.
חותכים את הסטייק
האופן שבו חותכים את הסטייק יכול להשפיע מאוד על הרוך שלו ועל ההצגה של מנת הסטייק שלכם. קיימות כל מיני שיטות לחיתוך בשר, לכל מיני חלקי בשר לפי מספר, אך את הסטייק שלכם תוכלו לחתוך כראוי רק כך:
- תנו לסטייק לנוח כמה דקות לאחר הבישול או הצלייה, כדי לאפשר למיצים לנוע מחדש בתוך הבשר ולהגיע לכל חלקיו. תקופת מנוחה קצרה לפני החיתוך חיונית כדי לשמור על הסטייק עסיסי וטעים.
- חיתוך כנגד הסיבים – כדי להפוך את הסטייק לרך ככל האפשר, עלינו לפרוס אותו במאונך לסיבים. טכניקה זו מקצרת את סיבי הבשר, וכתוצאה מכך כל ביס הופך לרך יותר.
- צרו פרוסות שוות – ודאו כי פרוסות הסטייק שלכם אחידות בעוביין, מאחר שצורת חיתוך זו תעניק לכל חתיכת סטייק מרקם וטעם עקבי וזהה.
- לפרוס בזווית קטנה – למראה מושך מבחינה ויזואלית, חיתכו את הסטייק בזווית קטנה הצידה במקום ישר ולמטה. טכניקה זו משפרת את האסתטיקה של המנה ומציגה את המרקם הפנימי של הסטייק.
איך חותכים בשר נגד הסיבים?
חיתוך נגד הסיבים הוא טכניקה בסיסית להגשת סטייק רך. הינה טיפים שיעזרו לכם להבין כיצד יש לזהות ולחתוך את הסטייק נגד הסיבים:
- בדקו את הסטייק: הסתכלו מקרוב על הסטייק המוכן כדי לזהות את הכיוון של סיבי השריר. הסיבים בדרך כלל נראים כמו חוטים לאורך הסטייק.
- טכניקת חיתוך: לאחר שזיהיתם את הסיבים, מקמו את הסכין במאונך לסיבים, כך שתחתכו את הסיבים. טכניקה זו מבטיחה שלא תחתכו את סיבי השריר, מה שיבטיח לכם שכל פרוסה של הסטייק תהיה רכה יותר.
- המשך החיתוך: עליכם לשמור על אותה הזווית כאשר פורסים את הסטייק כולו. כל פרוסה צריכה להיות אחידה בעובי, בשיטה זו תשמרו על המרקם ועל הרוך של הסטייק.
לסיכום
חיתוך סטייק בדרך הנכונה הוא צעד חיוני בשמירה על הטעם, על הרוך, על הנראות של מנת הסטייק ועל חוויית האכילה הכוללת של הסטייק. בעזרת הנחת הסטייק להתקררות בטמפרטורת החדר, חיתוך באמצעות סכין חדה וחיתוך כנגד הסיבים, תוכלו להבטיח שכל ביס של הסטייק שלכם הוא תענוג לחיך. מיומנות חיתוך הסטייקים היא מיומנות שכל אחד יכול לשלוט בה בעזרת תרגול ותשומת לב לפרטים. בין אם אתם מאסטר גריל מנוסים או טירונים במטבח, הבנת עקרונות אלו יעזרו לכם להתענג על הפוטנציאל המלא של סטייק מבושל באופן מושלם. אז בפעם הבאה שאתם מתכוונים לחתוך סטייק, זכרו את עקרונות אומנות החיתוך ותוכלו ליהנות מכל ביס.