דף הבית » מתכונים » דניס שלם אפוי בתנור

דניס שלם אפוי בתנור

  • קטגוריה: דגים
  • סוג מתכון: משפחתיות/חג
  • זמן הכנה
  • דרגת קושיקל

אופן הכנה

מחממים תנור מראש ל-200 מעלות.

חורצים 3 חריצים בכל צד של הדג באלכסון. אל בטן הדג מכניסים את עשבי התיבול, כמה פרוסות לימון, שום, פלפל ומלח.

מורחים כל צד של הדג בשמן זית ומתבלים במלח פלפל, ניתן להוסיף פרוסות לימון ולשים לצידי הדג אספרגוס.

מכניסים לתנור שחומם מראש למשך כרבע שעה, מוציאים כאשר הדג שחום ועורו צלוי מעט.

הרכיבים

דג דניס שלם

2-3 שיני שום קצוצים

ענף רוזמרין

ענף טימין

חצי לימון פרוס לפרוסות דקות

חצי כוס שמן זית

2 גבעולי כוסברה

מלח

פלפל

חבילת אספרגוס