דף הבית » מתכונים » צלי בריסקט בקר בתנור

צלי בריסקט בקר בתנור

  • קטגוריה: בקר
  • סוג מתכון: משפחתיות/חג
  • זמן הכנה
  • דרגת קושיקל-בינוני

אופן הכנה

תחילה שוטפים את הנתח היטב מנגבים, לאחר מכן פורסים נייר אלומיניום ומעליו נייר אפייה.

על המשטח שיצרנו נזלף שמן זית, סילאן, פלפל גרוס, מלח ים, חרדל דיז’ון. לאחר מכן נניח את הנתח ונעס אותו היטב עם המרינדה (ניתן לשפוך מעליו עוד מהמרכיבים). נועצים שיני שום בנתח ומעליו שמים מעט רכז רימונים ועלה רוזמרין לקישוט וארומה.

סוגרים את נייר האפייה ורדיד האלומיניום לצורת סוכריה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ-2-3 שעות.

לאחר כ2-3 שעות מוציאים את הנתח ופורסים אותו דק דק, שומרים על הנוזלים ומחזירים את הנתח החתוך לתנור עם חתיכות בצל ועגבניות שרי לעוד כ-40 דקות בתנור.

הרכיבים

בריסקט חזה בקר

שמן זית

שום כתוש

חרדל דיז’ון

מלח ים

פלפל גרוס

רכז רימונים

עלה רוזמרין

עגבניות שרי